Katzenjammer på plate er én ting. På scenen er de noe helt annet. Da er de ville, tøffe og ekstremt underholdende. Akkurat det framstår også som en bremse når man lytter på tredjealbumet deres. Man får lyst til å se de herlige øvelsene deres, og ikke bare høre musikken. Men «Rockland» er langt fra noe dårlig album, og kvartetten har jobbet seg ganske nært et liveuttrykk her sammen med den australske produsenten, Victor Van Vugt. Katzenjammer er store ute i verden, må vite. Deres forrige album har solgt over 100.000 i Tyskland, og over 200.000 på verdensbasis. De ganske så ville konsertene deres har nok bidratt til det.

Albumet er proppet av spilleglede og formidlingslyst. Blues, rock og folkemusikk. Det bobler og det koker. Noen av høydepunktene er den fargerike og fine «My Dear» og «Flash In The dark», med sitt hektende refreng. Den mest poppa låten er radiohiten «Lady Grey», mens den aller mest jublende og livsbejaende er «My Own Tune». På «Driving After You» er de inne i rockelandet USA med sprek og fargerik countryblues.

Noen av de andre låtene er bare sånn passe spennende. Medlemmene i Katzenjammer er ikke de største sangskriverne, men de er blant de beste i på scenen.