— Det var så mange som ble skutt at det dannet seg nesten et basseng av blod, som jeg ble liggende oppi. Jeg frøs veldig, sa den 18 år gamle AUF-eren da han vitnet i Oslo tingrett onsdag formiddag.

Han beskrev hvordan ungdommene som oppholdt seg i kantina på motsatt side av teltplassen uforvarende nærmest løp sin egen død i møte da de løp mot lillesalen i kafébygget for å se hva skjedde. Sju ungdommer ble drept i dette rommet alene, som var det første Anders Behring Breivik kom inn i etter å ha gått delvis over teltplassen.

— Breivik kommer inn døra og begynner å skyte. Da blir det full panikk. Mange av oss trekker inn mot veggen og hjørnet i rommet. Han fortsetter å skyte inn blant menneskene som løp i alle retninger, sa 18-åringen.

Han, kameraten Bendik Rosnæs Ellingsen (18) og flere andre trengte seg sammen inn i et hjørne. Med døde venner delvis oppå seg ble han selv skutt minst to ganger. Han overlevende ved å ligge fullstendig stille, mens kameraten ble drept av flere skudd i kroppen og hodet. (©NTB)