KRISTIANSAND: — Det blir selvfølgelig brått mer alvor. Nå gjelder det å "naile" låta til lørdag. Det blir en viktig kveld, sier Espen Grjotheim.

Sist lørdag var det premiere på NRKs sangkonkurranse Stjernekamp. Espen Grjotheim, Hans-Erik Dyvik Husby og Vidar Johnsen var de artistene som fikk færrest stemmer, og som er i faresonen for å ryke ut denne lørdagen.

- Et spark i rompa

Artistene tar med seg stemmene fra premieren, og den med færrest stemmer totalt er ute av konkurransen.

— Det gir meg et spark i rompa. Ikke at jeg var for komfortabel, men nå skal jeg virkelig vise meg fram. Jeg håper å få mulighet til å være med lenger, for etter denne lørdagen kommer det sjangere der jeg er mer på bortebane, og får vist andre sider. Og jeg tror jeg har en styrke når det gjelder evne til å tilpasse seg andre sjangere, sier Grjotheim, som sang Bon Jovi-hiten "You Give Love a Bad Name" i åpningssjangeren rock.

- Et vokalt forbilde

Denne lørdagen er det 80-tallspop som står på programmet, og Grjotheim har valgt en låt han er veldig komfortabel med.

QUEEN: Espen Grjotheim (t.h.) er kjent med Queen-låter. Her er han og Reidun Sæther sammen med Brian May fra Queen på scenen under premieren på "We Will Rock You" på Folketeatret i Oslo i 2011. Foto: Junge, Heiko

— Jeg skal gjøre en sang av det bandet som har betydd mest for meg i barndommen og ungdommen. Det blir Queen, og "I Want To Break Free", sier artisten, som spilte i Queen-musikalen "We Will Rock You" på Folketeatret i 2011.- Freddie Mercury er et slags vokalt forbilde for meg, så det blir litt sårbart også. Men låta er et personlig valg, sier Grjotheim, som skal prøve å gjøre låta til sin egen.

— Det blir ikke en ny, moderne balladeversjon, men jeg bruker en del av referansene som er i låta. Og så har jeg planer om å fylle den med en egen signatur. Dessuten skal jeg ha med dansere, så det blir et kult nummer, sier 36-åringen fra Grimstad.

Bøksle som Houston

Helene Bøksle debuterte i Stjernekamp med Evanescences "Bring Me To Life". Denne lørdagen går hun i fotsporene til Whitney Houston, med gulljakke med skulderputer og kreppa hår.

WHITNEY: Helene Bøksle synger "I Wanna Dance With Somebody" under Stjernekamps andre program, der sjangeren er 80-tallspop. Foto: Julie Naglestad/NRK

— Jeg skal synge "I Wanna Dance With Somebody". Jeg blir lykkelig når jeg hører den, og får masse energi. Jeg får lyst til å danse, og til og med jeg tror jeg kan danse når jeg synger den, sier Bøksle.Selv om hun ikke var blant de tre med færrest stemmer sist lørdag, føler hun seg langt fra trygg på avansement.

— Her er ingenting sikkert. Det er et lag med skyhøyt nivå, så her kan man ikke hvile i det hele tatt, sier mandalitten, som er takknemlig for støtten hun har fått fra det sørlandske publikum.

— Takk til de som har stemt på meg, det betyr så utrolig mye. Det er de som stemmer som avgjør om jeg kommer videre, og jeg har så mye bra jeg har lyst til å vise. Det er så mange sjangere jeg gleder meg til, sier Bøksle.