KONSERTFEST: Anslagsvis 2000 mennesker var innom Bystranda i løpet av konserten utenfor Scandic Hotel. Her er det Alejandro Fuentes som står på scenen. Foto: Torstein Øen
GP-DRONNING: Margaret Berger spilte Grand Prix-hiten "I Feed You My Love" på Bystranda. Foto: Torstein Øen
Scandic-konserten 2.jpg Foto: Torstein Øen
Scandic-konserten 3.jpg Foto: Torstein Øen
Scandic-konserten 5.jpg Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: Det var nesten en sørlandsklisjé: Sol, sommer, grønn plen, noen sørlendinger i båt og noen som slikket sol på stranden. Og: Musikk utenfor Scandic Hotel, der åpningen av det nye hotellet ble markert med en konsertfest.

Alejandro Fuentes, Margaret Berger og Maria Arredondo underholdt i godt over en time på Bystranda, og sistnevnte ga anslagsvis 3000 fremmøtte en smakebit fra sitt nye album "Heime Nå", som slippes 28. juni. Der synger hun på dialekt, for første gang på plate.

Venndølsk

— Dette var skikkelig stas, rett og slett fantastisk moro. Sol og mye folk, dette er Sørlandet på sitt beste. Da er det moro å vise fram landsdelen til slekt og venner, sier hun.

— Hvordan er det å synge på venndølsk i Kristiansand?

— Det er fint, men jeg føler nesten at jeg synger på tull innimellom. For det blir veldig nært når man synger med det samme språket som man snakker. Det har vært en overgang, men jeg begynner å venne meg til det. Vi får håpe at publikum gjør det samme, sier Arredondo, som også sang Dylan-låten "Make You Feel My Love".- Det er blitt utrolig flott på Bystranda og det er en fin plass å ha konsert. For meg er det en overgang for jeg har spilt en del for et litt mer voksent publikum i det siste. Her var det mer blandet og det er alltid gøy, sier hun, mens de yngste hyler i bakgrunnen.

Ny Ali-plate

Alejandro Fuentes spilte blant annet signaturlåten sin, "Sail Away", og var til tider svært omkranset av unge autografjegere.— Det er alltid deilig å spille i hjembyen, det er ikke så ofte jeg gjør det. Og dette er en veldig fin plass å ha konsert. Vi burde ha flere av dem her, sier han til Fædrelandsvennen.

Fuentes skal nå ha sommerferie før han planlegger plateutgivelse senere i år.

— Jeg har holdt på med albumet et par år, men nå nærmer det seg. Det kommer til høsten, forteller han.

Margaret Berger fikk avslutte showet på Bystranda med Grand Prix-hiten "I Feed You My Love", som ga henne en fjerdeplass i den internasjonale finalen tidligere i år.