KRISTIANSAND: Veddemålshaiene har kastet seg over TV2-serien "The Voice". Og kristiansandsjenta Eli van der Eynden spås en brutal sorti. Når fredagens sending ruller over skjermen, mener veddemålspusherne i Nordicbet at sjansen er størst for at hun ryker ut først. Satser du en tier på at hun må forlate programmet, er gevinsten fattigslige 3,50. — Nei, de har ikke mye tro på meg. Men det betyr bare at det er mer å bevise, når odds-ekspertene er så dystre, sier hun til Fædrelandsvennen.

Fredag sendes programmet direkte. Eli van der Eynden skal fremføre "The winner takes it all" av Abba. To av de fem på laget hennes skal ut.

35 gangen

— Etter at hun så vidt kom seg videre gjennom sing-off, er hun nå plassert øverst på oddslistene for å ryke ut av Team Sondre på fredag. Vi ble noe overrasket over at hun kom seg videre sist, men Sondre Lerche trosset andres meninger og ga jenta fra Kristiansand en ny mulighet for å komme seg videre. Vi tror at hun vil slite med å nå helt opp i konkurransen. Hun er nå den med høyest odds av de gjenværende deltakerne til å vinne konkurransen, med hele 35 ganger innsatsen, skriver Kim Rud Petersen i veddemålsselskapet i en pressemelding.

Ingenting er gitt

Eli van der Eynden fra Kristiansand har imidlertid ikke gitt opp. Hun tror det er umulig å forutse hvem som vinner og hvem som taper.— Man kan spå så mye man vil. Men det er vanskelig å treffe riktig. Jeg tror både mentorene og de hjemme hører etter hva som skjer, så ingenting er gitt på forhånd. Artistene er veldig dyktige og proffe. Jeg tror det er små marginer som avgjør dette, sier hun.

Ikke gøy

- Hva gjør det med deg når du ser hva pengespillerne skriver?

— Det er ikke veldig gøy å lese. Ikke vet jeg hva de tar utgangspunkt i heller. Så jeg prøver ikke bry meg om verken odds eller kommentarer. Da kan en raskt bli opphengt i det. Hva enkeltmennesker i hele Norge mener, er vanskelig å forholde seg til. Nå prøver jeg først og fremst å bruke det som ekstra motivator, og jeg har muligheten til overrasket positivt, sier hun.

- Stem på meg

Fredag skal alle på lagene til Sondre Lerche og Hanne Sørvaag synge en sang hver. To av de fem på hvert lag skal ut.

— Jeg skal synge "The winner takes it all" av Abba. Men det er en annerledes versjon, der jeg prøver å få fram teksten. Sangen brukes ofte som en slags party- eller seierslåt. Men det er jo egentlig en sørgelig tekst om samlivsbrudd. Den ensomme følelen i teksten kommer tydeligere fram i morgen, forteller hun.

- Hva med å satse en tusenlapp på at du vinner hele greia: 35.000 kroner rett inn?

— He-he. Jeg tror nok ikke jeg forholder meg til bettingen. Men folk kan gjerne stemme på meg. Det er mentorene og publikum som avgjør, så jeg håper alle sørlendinger stemmer på meg, sier hun.

Bedre odds

GODE ODDS: Hans Petter Hammersmark fra Kristiansand får gode odds, og er favoritt foran fredagens program. Foto: Robert Holand, TV2

Hans Petter Hammersmark, som opprinnelig er fra Kristiansand, levnes noe bedre muligheter med ni i odds på at han vinner konkurransen.— Han er favoritt til å gå videre nå på fredag, skriver veddemålsleverandøren Nordicbets.

Her er listen på vinner av serien (odds i parentes):

Monika Blomeid (4)

Shaun Bartlett (5)

Martin Halla (8)

Leif Andreas Wentzel (8)

Hans Petter Hammersmark (Kristiansand) (9)

Silje Løvås (10)

Aleksander Walmann Åsgården (11)

Ole Alexander Mæland (12)

Suzana Costa Johansen (12)

Ida Hanevold (14)

Omar Mohamed Ahmed (14)

Inge Andreas Jacobsen (15)

Frid Nordheim (22)

Hege Øversveen (22)

Elisabeth Kristensen (25)

Eli Van Der Eynden (Kristiansand) (35)

Odds på hvem som ryker ut fredag:

Eli van der Eynden (Kristiansand) (1,35)

Ida Hanevold (1,85)

Inge Andreas Jacobsen (1,95)

Alexander Walmann Åsgaården (2,30)

Hans Petter Hammersmark (Kristiansand) (2,85)