I år gjorde Charlotte Kristiansen fra Tromøya debut under artistnavnet Raylee. Allerede til høsten ser vi henne i nrk-programmet "Stjernekamp". Foto: Ragnheidur Gudmundsdottir

— Hallo, smiler Raylee (Charlotte Kristiansen) når Fædrelandsvennen besøker henne hjemme på Tromøya.

Den snart 17- år gamle artisten har hatt et travelt år, og er hjemme i Arendal for å slappe av noen dager.

Stjernekamp

I vinter reiste hun rundt sammen med Kreftforeningen på Vinterlydkonsertene. Det var omtrent samtidig som hun slapp singelen «We Make it Burn» som er produsert av René Dif fra Aqua. Nå kommer snart en ny singel, og et påfølgende album produsert av svenske Andreas Stone, og ikke minst, Raylee skal delta i NRK- programmet «Stjernekamp».

— Jeg er en person som lar tiden fly. Foreldrene mine har sagt at jeg må stoppe opp og sette pris på alt jeg har opplevd, forteller Raylee.

Frykter operaen

Hun mener at karrieren bare kan gå en vei, og det er oppover når hun får muligheten til å vise seg fram på nrk tv.

— Jeg håper at jeg kan være med en stund. Siden jeg er en ny artist så tror jeg ikke at det er så mange som har forventninger til meg. De tenker kanskje ikke at jeg kun kan en sjanger. Det kan være en fordel.

I Stjernekamp skal 10 artister konkurrere i ulike musikalske sjangere. I hvert program blir en artist stemt ut.

— Pop og rnb tror jeg skal gå greit, men opera tror jeg blir det verste. Men jeg håper at jeg kan få være med lenge nok til å prøve det.

Voksen barnestjerne

Du husker kanskje også Charlotte Kristiansen som barnestjernen Lotta. Nå har hun blitt voksen og byttet artistnavn:

— Raylee er en mer voksen jente som er mer selvsikker, og som vet hva hun vil. Før prøvde jeg så mye forskjellig, men nå vet jeg at det er pop og rnb jeg vil drive med.

Rnb- artisten Rihanna er det store, musikalske forbildet:

— Jeg har hørt på henne fra jeg var liten. Musikken er catchy, og hun kombinerer sang og dans. Det er noe jeg også gjør. Det er ikke så mange i Norge som gjør det.

— Hva drømmer du om å gjøre i fremtiden?

— Jeg vil nå ut til verden med musikken min, og jeg vil formidle tekster. Jeg vil også skrive mine egne låter, men nå fokuserer jeg på sangen og dansingen, forteller den unge artisten.

Vil få studiekompetanse

Det har vært mye reising for Raylee det siste året, men det er Tromøya som er basen. Her har hun bodd hele livet, med onkler og tanter på begge sider av familien like i nærheten. Nå fokuserer hun på å gjennomføre skolen ved siden av artistkarrieren.

— Jeg gikk egentlig på musikklinjen i Grimstad, men det ble for travelt. Nå tar jeg fag i Arendal, og får en del privatistundervising. Målet mitt er å få studiekompetanse.

— Hva sier foreldrene dine om karrieren din?

— De er helt utrolige. Jeg har drevet med sang fra jeg var liten og de har alltid kjørt meg hit og dit. De har virkelig stilt opp, og jeg har vært veldig heldig. Men nå som jeg er eldre kan jeg reise selv, så da kan de kanskje slappe litt mer av, svarer Raylee og ler.

- Alle forutsetninger for å lykkes

Plateselskapet MTG Music vil lansere Raylee internasjonalt

Artistpartner representerer en rekke profilerte artister som Erik & Kriss, Aleksander Rybak, Cir.Cuz og Atle Pettersen. Nå har de også Raylee med i artiststallen.

— Raylee har alle forutsetninger for å kunne lykkes. Vi ser et stort potensial i henne som artist, og vi gleder oss til å være med å bygge hennes karriere videre, sier Ronnie Klaussen i Artistpartner.

Han ville jobbe med Raylee fordi han mener at hun har en fantastisk stemme, er talentfull og har en profesjonell innstilling.

— Vi tenker langsiktig og har det ikke travelt. Det er et stort marked i Norge for en artist som Raylee, men både vi og plateselskapet MTG Music sikter mot å lansere henne også internasjonalt, sier han.