Stabekk (NTB): Den 35 år gamle britiske statsborgeren, som jobbet som asfaltarbeider, døde mandag formiddag på Sykehuset Asker og Bærum, opplyser sykehuset til NTB. Han ble brakt til sykehuset søndag kveld og lagt i respirator med alvorlige hodeskader.

En annen britisk mann er pågrepet, mistenkt for å ha slått ham med en jernstang. 44-åringen ble pågrepet da han kom tilbake til stedet hvor episoden skjedde.

– Han sitter nå i innledende avhør, sier politioverbetjent Olav Brubakk i Asker og Bærum politidistrikt til NTB. Mannen er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge og vil bli framstilt for varetektsfengsling tirsdag formiddag.

Ifølge politiet virker det som det var en bagatellmessig krangel om en tobakkspakke som førte til slagsmålet. Mannen skal ha forsøkt å megle i konflikten da han ble slått ned.

– Det kan virke som det er en bagatell som førte til krangelen. Vi har ingen vitner til selve slagsmålet, men har avhørt flere som var vitne til forspillet, sier Brubakk.

Han opplyser at politiet har jernstangen som 35-åringen ble slått med.

Hendelsen skjedde på åpen gate ved Oslo Vandrerhjem Holtekilen på Stabekk. De to britene skal ha jobbet som asfaltarbeidere i Norge.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 22 søndag kveld. (©NTB)

per.helge.berg@ntb.no