Klokken 02.00 natt til lørdag ble en kvinnelig natteravn på 60 år utsatt for brutal vold i sentrum av Moss i Østfold.

— Det var en gruppe på fire natteravner som vare ute og gikk i gågaten i Moss. Helt plutselig og umotivert kommer det en person som slår til vedkommende natteravn. Mens hun ligger nede fortsetter han å sparke henne mot kroppen og hodet opp til ti ganger mens hun ligger nede, sier medlem av styringsgruppen i Natteravnene Moss, Tage Pettersen, til Aftenposten.no .

Brakk armen - Det hele er over på svært kort tid. De andre i gruppen rekker bare å ringe politi og ambulanse, og sørger deretter for å ta seg av den skadede kvinnen, sier Pettersen, som ikke selv var til stede under hendelsen i natt.

Kvinnen ble først fraktet til legevakten i Moss, men ble deretter fraktet til sentralsykehuset i Fredrikstad. Etter forholdene har hun det bra, men det er påvist brudd i den ene armen hennes. Hun har i dag blitt fulgt opp av det lokale laget av natteravner, og ble i formiddag utskrevet fra sykehuset. Kvinnen er imidlertid ikke skremt fra å gå som natteravn igjen.

— Jeg skal ut og gå natteravn igjen, forsikret kvinnen overfor sine medravner mens hun var på sykehuset.

Selv ønsker kvinnen ikke å snakke med pressen i dag.

- Viser viktigheten - Dette viser hvor viktig det er med natteravner i Moss, og vi håper at dette ikke skremmer folk fra å bli medlem av Natteravnene. Siden vårt lokallag startet opp i februar 2008, har vi kun hatt positive opplevelser frem til nå, sier Tage Pettersen.

Også lederen av det nasjonale Natteravnrådet, Leif Gjerdsbakk, opplyser at de aldri har registrert noe alvorlige hendelser tidligere.

— Vi har aldri opplevd noe liknende siden vi startet opp på slutten av 80-tallet, sier Gjerdsbakk til Aftenposten.no.

- Forferdelig trist Et søk i avisartikler over hele landet bekrefter at Natteravnene svært sjeldent er blitt utsatt for slike hendelser. Den siste gangen en slik hendelse var omtalt var i julebordssesongen i 2007, da en kvinnelig natteravn slått til av det som da ble beskrevet som en 42 år gammel mann.

Gjerdsbakk befinner seg nå på Natteravnenes landskonferanse i Bergen, der nyheten om voldsepisoden i Moss har slått ned som en bombe.

— Vi synes dette er forferdelig trist. Vi opplever at alle setter pris på Natteravnene, og får bare positive tilbakemeldinger, både fra ungdommer og voksne, når vi er ute og går. Vi tror dette er en enkeltstående hendelse, og frykter ikke for at liknende hendelser skal skje igjen, sier Gjerdsbakk.

Operasjonsleder Tommy Antonsen i Østfold politidistrikt opplyser at de etterforsker saken, og de leter etter to relativt unge, ukjente gjerningsmenn. Det skal imidlertid kun ha vært den ene av de to som var aktiv i voldsutøvelsen.