Den døde ble funnet lørdag kveld. De pårørende er orientert om saken.

— Han har flere oppgjorte forhold bak seg. De har hatt sammenheng med det rusmiljøet han var en del av. Han har ingen uoppgjorte forhold med politiet nå, sier politiadvokat Kristian Johansen i Innlandet politidistrikt NTB.

En nabo VG har snakket med, beskriver 49-åringen som en rolig og hyggelig mann, som hun ofte slo av en prat med når de traff hverandre. Venner forteller til avisa at helseplager gjorde at han i voksen alder ble avhengig av smertestillende medikamenter. Den siste sikre observasjonen av den nå drepte mannen var rundt klokka 16 fredag ettermiddag, ifølge politiet.

Det var avhør og informasjon til politiet gjennom mandagen som ga etterforskerne en pekepinn om hvem mannen kunne være. Identifiseringsarbeidet til Kripos og Folkehelseinstituttet bekreftet identiteten hans.

Liket ble funnet ved en grusvei i Veståsen i Søndre Land i Oppland lørdag. Det var kraftig forbrent, delvis forkullet og muligens oppstykket. Det var et par som var på biltur i området som fant den døde. Både obduksjonen og de innledende kriminaltekniske undersøkelsene fikk politiet raskt til å fastslå at mannen mest sannsynlig var drept. (©NTB)