— Jeg er ikke enig med dem som mener denne enigheten gir Kjell Inge Røkke full uttelling. Vi har vært opptatt av prosess og har fått gjennomslag for at denne saken hører hjemme på generalforsamlingen, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) til NTB.Hun er godt fornøyd med at partene nå har kommet til enighet om at de omstridte Aker-transaksjonene skal behandles på generalforsamling - selv om enden på visa trolig blir at transaksjonene gjennomføres som planlagt, og til den opprinnelige prisen. Eierne i Aker Holding, Aker, staten og svenske Saab og Investor, er enige om å stemme for transaksjonene.

Frp mener avtalen mandag svekker Brustad, etter det næringspolitisk talsmann Øyvind Korsberg mener er en pinlig innsats.

— Løsningen er et politisk konstruert kompromiss for å unngå å miste ansikt, sier Korsberg.

Regjeringen har kapitulert fullstendig for Kjell Inge Røkke, mener næringspolitisk talsmann Ingebrigt S. Sørfonn i Kristelig Folkeparti. Han mener Brustad har gitt KrF rett i kritikken når hun erkjenner at aksjonæravtalen som ble inngått, har huller som må tettes. (©NTB)