Det var en jevnspilt kamp i Parken, med store sjanser til begge lag. Men i det 79. minutt fikk hjemmelaget til slutt den forløsende scoringen. Etter en målgivende pasning av Arsenal-spiss Nicklas Bendtner, kunne 26-årige Poulsen hamre inn 1-0. Svenskenes keeper Andreas Isaksson kastet seg i riktig retning, men feilberegnet skuddet.Sverige var langt fra ufarlig. Ved flere anledninger var Zlatan Ibrahimovic nær å sende bortelaget i ledelsen.

Men det var svenskenes eldste utespiller gjennom tidene, Henrik Larsson, som først fikk ballen over mållinjen i det 70. minutt. Men målet ble korrekt annullert for offside.

To minutter senere scoret også Sebastian Larsson, men dommeren ville ikke godkjenne scoringen. Han mente ballen allerede hadde vært over sidelinjen da Ibrahimovic slo av gårde pasningen til Larsson.

Dermed forsvarte Danmark en imponerende hjemmestatistikk i VM-sammenheng. Ikke siden 1981 har danskene tapt en VM-kvalifiseringskamp på eget gress. (©NTB)