Bjarkeid sier til NTB at politiet har sagt at de vil hente PC-en, som i realiteten ikke er annet enn en elektronisk skrivemaskin, når Breivik overføres til ordinær soning. Breivik fikk PC-en av politiet som en del av en avtale han inngikk i forbindelse med avhørene etter 22. juli.

Fengselsdirektør Bjarkeid sier at det deretter blir opp til Ila fengsel å avgjøre om Brevik skal få en ny PC installert på arbeidsrommet.

— Men det er viktig å presisere at dette ikke dreier seg om en ordinær PC. Dette er i virkeligheten ikke annet enn en skrivemaskin han kan bruke til å skrive brev og bok med. Vi kunne gått ut og heller forsøkt å få tak i en gammeldags skrivemaskin. Men forskjellen er at PC-en ikke kan demonteres og brukes som et våpen. Det kunne skjedd med en skrivemaskin, sier Bjarkeid.

Breivik blir først soningsfange når det foreligger rettskraftig dom. Dersom Breivik ikke anker, skjer det fredag 7. september. Bjarkeid sier at fengselet vil bruke den tiden det er nødvendig på å avgjøre om Breivik skal få en ny PC eller ikke på arbeidscellen, og at dette ikke er avgjort ennå. (©NTB)