Gullhaug skole i Bærum, der den 13 år gamle jenta som døde på nyttårsaften gikk fram til høsten 2012, er ettergått i en fersk tilsynsrapport fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus, skriver Dagbladet.

Bakgrunnen for tilsynet var klager på skolens håndtering av mobbeepisoder. Høsten 2012 ble skolen også anmeldt for brudd på opplæringsloven, men saken ble senere henlagt. Fylkesmannen har i tillegg til å granske enkeltsakene, også ført tilsyn av det generelle psykososiale miljøet på skolen. I den 44 siders lange rapporten ber Fylkesmannen Bærum kommune om å sørge for at Gullhaug skole retter lovbruddene, skriver avisen.

— Tilsynet gjelder Gullhaug skole generelt, denne saken spesifikt og kommunens overordnede system knyttet til lovparagrafen. Den kritikken som nå foreligger er helt betimelig, sier skolesjef i Bærum kommune, Siv Herikstad, til Dagbladet.

Rektor ved skolen, Ane Hauge, sier hun ikke ønsker å kommentere rapporten.

I 2012 byttet jenta skole, men skal igjen ha blitt gjenforent med sine mobbere da hun begynte på ungdomsskolen i fjor høst. Hun ble funnet død på en hytte i Valdres på nyttårsaften. Moren er siktet for omsorgssvikt. (©NTB)