David og Wendy Farnell, de biologiske foreldrene til et tvillingpar som ble født av en thailandsk surrogatmor, er beskyldt for å kun ha tatt med seg den ene tvillingen hjem. De skal ha forlatt den andre i Thailand fordi barnet hadde Downs syndrom og trengte en hjerteoperasjon. Søndag snakket paret første gang offentlig om saken.

Til den australske TV-stasjonen Nine Network ga paret en helt annen versjon av historien, og hevdet det var den 21 år gamle surrogatmoren i Thailand som nektet dem å ta med lille Gammy.

— Hun sa at hun skulle gå til politiet dersom vi tok med vår lille gutt, og at hun da ville beholde begge babyene selv, uttalte David Farnell (56) til TV-stasjonen.

Saken har skapt sterke reaksjoner verden rundt, og har satt søkelyset på mangelen på reguleringer av den internasjonale surrogatibransjen. Både i Australia og i Thailand har det kommet krav om strengere reguleringer i kjølvannet av saken.

Saken fikk en ny omdreining forrige uke da det ble kjent at David Farnell tidligere er dømt og har sonet en fengselsstraff for overgrep på tre jenter under 13 år. (©NTB)