Det viser de offisielle valgresultatene, som ble lagt fram natt til torsdag. Uavhengig regimetilhengere og valgallianser basert på stammetilhørighet har fått hele 90 prosent av representantene i nasjonalforsamlingen.

Oppmøtet i valget var på rundt 57 prosent, ifølge myndighetene. Men de moderate islamistene i Det muslimske brorskap, som boikottet valget, tror tallet er manipulert og at valgoppmøtet i virkeligheten lå rundt 25 prosent.

— Vi har bevis for at dette valget var en fiasko og at myndighetene gjør alt de kan for å få det til å framstå som en suksess, sier Zaki Bani Rsheid, brorskapets nestleder i Jordan.

Brorskapet hevder myndighetene har sett gjennom fingrene med omfattende valgfusk. Regjeringen i Amman ber på sin side brorskapet om å legge fram konkrete bevis for det påståtte jukset.

— Dagens resultat og åpenheten som har preget valget, markerer en ny begynnelse for Jordans politiske utvikling, hevder Samih Maaytah, regjeringstalsmann og minister med ansvar for mediesaker. (©NTB)