Arsène Wenger måtte oppgitt se sitt lag gjøre det vanskelig for seg selv i kveldskampen av den tradisjonsrike Boxing Day-runden 2. juledag. I sluttminuttene kjempet Arsenal febrilsk for å forsvare seieren, og til slutt kunne Wenger puste lettet ut takket være målene til Alexis Sánchez og Tomas Rosicky.

Allerede etter åtte minutter fikk vertene sjansen til å gå opp i føringen. Sánchez ble meiet ned av QPRs Armand Traoré, og dermed pekte dommer Martin Atkinson på straffemerket. Men Sánchez tok ikke vare på straffen, som ble reddet av gjestenes Robert Green.

Chileneren gjorde opp for seg åtte minutter før pause. Etter lekkert Arsenal-spill headet Sánchez inn 1-0 på et innlegg fra Kieran Gibbs. Da så alt rosenrødt ut for Wenges mannskap.

QPR hadde svært lite å by på i første omgang, men fikk troen etter Olivier Girouds nedskalling av Nedum Onuoha etter 53 minutter. Arsenals franske spiss ble helt korrekt utvist. Dermed måte vertene spille godt over en halvtime med én mann mindre.

Rosicky roet Arsenal-nervene da han i det 65. minutt doblet til 2-0. Tsjekkeren ble vakkert spilt gjennom av Sánchez. Men dramatikken var ikke over med det. Charlie Austin skapte full spenning da han reduserte til 1-2 på straffe ti minutter før slutt. (©NTB)