De to ble fengslet for nye fire uker i Oslo tingrett tirsdag. Dommer Erling Espolin Johnson mener det er skjellig grunn til å mistenke de kjente kriminelle mennene for å ha inngått en avtale om å drepe Imran Saber, kjent som Onkel Skrue og med tette forbindelser til hovedmannen bak Nokas-ranet i 2004, David Toska.

Retten mener det ikke er enkeltuttalelser som i klartekst refererer til en avtale om å drepe, men skriver i kjennelsen at det ikke er overraskende.

— Det fremstår som klart at de til dels snakker i koder. Retten mener at når det samlede bevismaterialet vurderes under ett, så etterlater det en sterk mistanke om at det er inngått et slikt drapsforbund mellom de siktede, skriver dommeren.

Politiet mener etterforskningen av saken vil være avsluttet før sommerferien og tar sikte på at en rettssak mot de to kan avholdes tidlig på nyåret 2017. Før fengslingen går ut må imidlertid Betew møte i Oslo tingrett som tiltalt for å ha brutt vilkårene for å bli løslatt fra forvaringsdommen han fikk i Nokas-saken. Statsadvokat Tormod Haugnes i Rogaland vil ha 37-åringen tilbake på forvaringsdommen. Denne saken skal gå for Oslo tingrett fra 23. til 26. mai. (©NTB)