Hvordan forteller du små unger at de må flytte? Ikke fordi du har funnet et nytt spennende hus, nabolag eller eiendom du gleder deg til å flytte til. Ikke fordi du har lyst, men fordi du må. Fordi banken sier at du ikke lenger kan sitte på huset. Fordi du ikke lenger har jobb. Det blir lange samtaler med den du bor sammen med.

Les også :

Les også :

Den justeringen de sier at trengs i norsk økonomi betyr for altfor mange en personlig krise. De tillitsvalgte innen oljeservice og boring har den tyngste jobben i fagbevegelsen akkurat nå. En tillitsvalgt pekte på møteboka si. «Se her, oppsigelsesmøter mandag, oppsigelsesmøter tirsdag, oppsigelsesmøter onsdag. Neste uke er det akkurat likt». Masseoppsigelser er ikke lenger et fremmed begrep, det er hverdagen.

Folk du er blitt veldig glad i

Joda, oppsigelser er vanskelig for personalfolka også. De fleste synes det er tungt med oppsigelser. For tillitsvalgte er det helt spesielt. For de tillitsvalgte er oppsigelsesmøtene med folk du har hatt røykepauser med. Arbeidskamerater du har tulla med, jobba overtid med og klagd sammen med. Du hater å innrømme det, men det er folk du er blitt veldig glad i. Du bryr deg. Det er de som nå mister jobben. Det er de som nå må hjem å ha oppsigelsesmøte med kona si.

Les også :

Akkurat nå er de tillitsvalgte mine helter. I Norge er det nemlig lett å si opp folk. Det eneste tillitsvalgte har å klamre seg til er saklighet og ansiennitet. Det er de oppsagte som betaler prisen for bedriftenes fleksibilitet. Arbeidsledighet blir en høy pris å betale for mange. Under forhandlingene kommer arbeidsgiverne til å rope på enda mer fleksibilitet. Folk som tjener millioner mener at vi tjener for mye. Vi bærer allerede kuttene hver dag. For ofte er oppsigelsene et resultat av at konsernledelsen peker på et land og sier «Cut 400 jobs in Norway». Og så er nasjonal ledelse pent nødt til å gjøre det.

De ansatte strekker seg for å gjøre jobben til han som nå er vekke. Jobber overtid fordi den normale arbeidstida ikke strekker til.

De ansatte strekker seg for å gjøre jobben til han som nå er vekke. Jobber overtid fordi den normale arbeidstida ikke strekker til. En kamerat ringer fra Nordsjøen. De på skiftet vil ha han som verneombud. Veldig bra fyr som jeg ser opp til. En jeg ringer til om det er noe hjemme. Problemet, sier han, er at han bare får enkeltturer. Hans faste kontrakt er oppsagt. Han lurer på om det er lurt å bli verneombud når de bare kan kansellere neste tur Jeg blir svar skyldig. I tillegg hører du politikere på radioen. Markedsanalytikere eller andre som sier at dette er en «smertefull, men nødvendig justering» av arbeidsmarkedet.

Det gjør vondt

Miljøhippier som sier at dette er bra, fordi oljeindustrien kutter. Du tenker at de ikke har peiling, de har aldri gått i mine sko. Og så komikere som lager vitser om at dette har oljearbeiderne bare godt av. Det gjør vondt. Ungene dine synes ikke det er spesielt morsomt at mamma eller pappa mister jobben. Forbannelsen blander seg med maktesløsheten. Nedgang og dårlige tider treffer alltid de på gulvet hardest.

Det er ingen politikere som ønsker å gjøre noe grunnleggende med problemet. Nemlig kreve politisk styring av oljebransjen.

Det er ingen politikere som ønsker å gjøre noe grunnleggende med problemet. Nemlig kreve politisk styring av oljebransjen. At staten faktisk bruker eiermakten de har i Norges største oljeselskap. Bransjen er som en haug med troster på en telefonlinje. Lander en trost, lander alle. Vi krever at politikerne gjør noe med dette. Vi vet olje og gass vil være en nødvendig del av verdens energimiks langt inn i fremtiden. Ingen utvinner den renere enn vi klarer på norsk sokkel. Det er vi stolte av. Men vi ønsker ikke at våre jobber, våre liv og vårt arbeid skal være det første som ryker når ledertrosten bestemmer seg for å fly.

Frem til politikerne våkner kommer vi i fagforeningene til å være kompromissløse mot de kompromissløse. Saksøke hver eneste arbeidsgiver som driter i ansiennitet og ikke gi oss i lønnsforhandlingene. Være konstruktive i hvordan bedriften kan organisere seg annerledes for å unngå oppsigelser. I mellomtiden er det mange som må ha oppsigelsesmøte på kjøkkenet.

Innlegget er forkortet. Red.