— Min klient kommer til å nekte straffskyld. Han sier at det som skjedde var veldig uheldig, men han oppfattet at han var i livsfare, sier 56-åringens advokat Arvid Sjødin.

Den ene kvinnen som ble skadet er 56-åringens tidligere samboer. Ifølge tiltalen ble kvinnen i 40-årene skutt to ganger fra 3-4 meters hold. Det ene skuddet traff venstre side av kvinnens hals, det andre øvre del av ryggen.

56-åringens forsvarer, Arvid Sjødin, sier at hans klient fastholder at han skjøt i nødverge for å redde sitt eget liv. Foto: ERLEND OLSBU

Var i 50-årslagDen andre kvinnen ble truffet av ett skudd i nedre del av ryggen, men slapp fra hendelsen med lettere skader. Ifølge Sjødin bestrider 56-åringen hendelsesforløpet som beskrives i tiltalen.

— Det er en merkverdig fremstilling av faktum. De tekniske undersøkelsene vil vise et annet hendelsesforløp. Dette vil nok bli et stort tema i retten. Det er ingen som bestrider at kvinnen er truffet av to skudd, men om det er riktig å betegne det som ryggen er et annet spørsmål. Han bestrider at han selv visste hvor skuddene havnet, sier Sjødin.

Ifølge tiltalen ble skuddene avfyrt mellom klokka 6.30 og 8.00 2. november. De to kvinnene og 56-åringen var samlet i huset for å feire 50-årsdagen til en kamerat. 50-åringen har overfor Fædrelandsvennen uttalt at det var god stemning tidligere på kvelden.

— Jeg synes det er uforståelig. Det er liksom ikke ham. Jeg kjenner ham som en stabil og grei kar, sa 50-åringen.

Under ransakelsen fant politiet flere våpen som ble oppbevart ladd i et skap på et soverom. Foto: Jarle R. Martinsen

— Var ikke nødverge56-åringen fastholder at han handlet i nødverge og at han skjøt da ekssamboeren kom mot ham for å angripe ham.

— Jeg kjempet for livet. Det er det ikke tvil om, har 56-åringen tidligere sagt til Fædrelandsvennen.

Det avviser kvinnen i 40-årene.

— Det avviser hun på det sterkeste. Hun anser seg utsatt for et drapsforsøk og kan ikke se at det er noe grunnlag for å hevde at han handlet i nødverge, sier kvinnens bistandsadvokat, Aase Sigmond.

Sigmond varsler at det vil bli lagt ned påstand om en betydelig erstatning.

— Hun er i en veldig vanskelig situasjon. Det er ikke enkelt å gå fra å være i full vigør til å måtte sitte i rullestol, sier Sigmond.

Ladd våpen i skapet

Rettssaken er foreløpig ikke berammet, men den vil trolig finne sted i september.

— Hun er ikke glad for at det blir rettssak, men ser fram til å forklare sin versjon for retten. Og at han tar konsekvensen av handlingene han har utført, sier Sigmond.

56-åringen er også tiltalt for bruk av hasj og amfetamin, samt uforsvarlig oppbevaring av våpen.

Under ransakelsen av boligen fant politiet en revolver, en pistol og to hagler. Revolveren som ble avfyrt, en 357 Magnum Smith & Wesson, ble funnet i et skap på et soverom. En ladd hagle og en ladd kaliber 22 pistol ble også funnet i et skap på et soverom.