Stoltenberg tar i imot milliardæren utenfor Astrup Fearnley Museet, der de to skal delta på et fagseminar om mødre— og barnedødelighet tirsdag ettermiddag.

Stoltenberg og Gates har vist et felles engasjement gjennom bidrag til den globale vaksinealliansen GAVI gjennom flere år - Gates via Bill and Melinda Gates Foundation.

— Innsatsen for mødre- og barnehelse har gitt konkrete og imponerende resultater. Men vi har ennå ikke nådd våre mål, sier Stoltenberg i forkant av den internasjonale helsekonferansen.

Under åpningen av konferansen pekte Redd Banas fremste ekspert på nyfødthelse, professor Joy Lawn, på at det kan være mye å hente ved å utvide vaksineprogrammet til en bredere satsing på helsearbeidere:

— 19.000 barn under fem år dør hver dag av årsaker som relativt enkelt kunne vært forhindret. Den gode nyheten er at barnedødeligheten har sunket fra i underkant av 12 millioner i 1990 til i underkant av 7 millioner i 2011. Men den dårlige nyheten er at dødeligheten stiger blant de nyfødte. Det kan være fordi satsingen på vaksiner virker, men at vaksiner ikke hjelper for å få ned dødeligheten blant nyfødte, mener Lawn. (©NTB)