Start har nå spilt 15 strake seriekamper uten seier på hjemmebane. Kamprekken er norsk rekord på nivå 1. Åtte av kampene er spilt i 2016 (0-3-5) med en målforskjell på 6-20.

Vålerenga i krise

Forsvaret til Vålerenga, med kristiansanderen Simon Larsen i spissen, har bare maktet å holde nullen én gang på bortebane (0-0 mot Bodø/Glimt) og står med 18 baklengsmål på åtte kamper.

Bohemene har bare bokført to poeng (0-2-6) utenfor hovedstaden — mot bunnrivalene Bodø/Glimt og Aalesund.

Gavmildt Start-forsvar

Mads Stokkelien (t.v.) jubler etter Ole Martin Årsts scoring mot VIF i 2010. Målorgien endte med 5-3 til sørlendingene. Returoppgjøret på Ullevaal ble mindre hyggelig. Vålerenga vant 8-1. Foto: Kjartan Bjelland

Rosenborg er den motstanderen som har notert seg for flest scoringer mot Start i Kristiansand — til sammen har det blitt 64 seriemål på 36 oppgjør. Som en god nummer to kommer Vålerenga med 63 scoringer fordelt på 32 kamper.Osloklubben har vunnet 15 av oppgjørene, mens Start har erobret alle poengene 12 ganger og scoret 54 mål. Fjorårets oppgjør endte med en knapp 2-3-seier til gjestene. Herman Stengel satte inn seiersmålet bak Håkon Opdal seks minutter før slutt.

Kristofer Hæstad

Kristofer Hæstad (t.v.) og Espen Hoff i opphetet diskusjon under seriekampen i 2013. Start vant 1-0. Foto: Jon Anders Skau

Start tok sin siste seier mot Vålerenga i 2013-sesongen. Seriekampen ble Kristofer Hæstads siste opptreden for publikummet i hjembyen. Etter 71 minutters spill ble Ernest Asante byttet inn for Alejandro Castro og scoret kampens eneste mål tre minutter senere.Hæstad opplevde bare en seier i Kristiansand da han spilte i Vålerengas blå drakt. I den gule trøyen ble det to seiere (2005 og 2007) og ett tap (2002) da VIF var motstander.

Fra bunn til topp

En fortvilet Steinar Pedersen etter 2-7-tapet for Vålerenga i 2002. Tobias Grahn scoret fire mål i løpet av 17 minutter. Foto: Tore-Andre Baardsen

Både Hæstad og Steinar Pedersen, Starts nåværende trener, var på banen da hjemmelaget tapte 2-7 i 2002. Vålerenga-trener Kjetil Rekdal scoret 2-6-målet på straffespark etter at Starts målvakt Dime Jankulovski ble utvist.Klubbenes neste møte tre år senere ble en opptur både for Hæstad og Pedersen. Foran 14.000 elleville tilskuere kjørte Start over Vålerenga og vant 3-0. Til tross for seieren tok VIF gullmedaljene — ett poeng foran Start.