— Vårt utgangspunkt er at når du er ferdig uteksaminert, så skal du i jobb, fortrinnsvis i fast jobb, fortest mulig, sa PF-leder Sigve Bolstad til TV 2 tidligere denne uken.

Han slo fast at bare en av fire av studentene som gikk ut av Politihøgskolen i vår, har fått fast jobb. Det ligner ikke på en storsatsing, slik regjeringen lovet, mener Bolstad, som ber om at det knyttes en jobbgaranti til studieplassen.

Et slikt forslag er tidligere fremmet av Fremskrittspartiet, men nå er det ikke aktuelt, sier Anundsen.

— Vi mener det fortsatt bør være konkurranse om stillingene i politiet, sier Anundsen, som mener Politiets Fellesforbund bedriver en «merkelig lek med tall».

— Tre måneder etter at årets avgangskull ble uteksaminert, er 408 av 631 personer i jobb i politiet. 154 er i fast jobb, de andre er ansatt i vikariater eller midlertidige stillinger. Det er ikke uvanlig at man som nyutdannet innenfor de fleste yrker og posisjoner tiltrer i et vikariat eller en midlertidig stilling først. De vil etter hvert få fast jobb, sier Anundsen, og viser til fjorårets statistikk der 94 prosent av politistudentene var i fast jobb etter ett år. (©NTB)