Hytta ligger i Lunnstadbrinken på Hafjell, og Gudbrandsdal politidistrikt bekrefter overfor NTB at det er Bjørn Dæhlie som eier hytta. Både han og kona var til stede da det begynte å brenne, men begge kom seg ut uskadd.

— Det var to personer inne i hytta, men de har kommet seg ut. Ingen ble skadd, sier operasjonsleder Geir Stavheim til NTB.

NTB har ikke lykkes å få noen kommentar fra Bjørn Dæhlie selv. NTBs fotograf på stedet opplyser at Dæhlie forlot brannstedet i en privatbil.

I ruiner

Brannvesenet varslet politiet om den kraftige pipebrannen klokka 22.08, og ved midnatt hadde brannvesenet store problemer med å få kontroll over flammene på den store hytta.

Dæhlie forlot brannstedet i en privatbil, ifølge NTB.

Hytta har flere avdelinger, og det var i den søndre delen at brannen startet. Etter hvert tok flammene overhånd også i resten av hytta, og i 1-tiden hadde hytta nærmest brent ned til grunnen.— Hytta vil antakelig brenne bortimot helt ned. Det har vært et vanskelig slukkingsarbeid. Det brant i taket, og det ble også hull i taket, men brannmannskapene klarte ikke å slukke brannen, sier Stavheim.

Han forteller at det er flere hytter i nærheten, men at det ikke var fare for spredning.

— Vi har imidlertid snakket med naboer om at de bør lukke vinduer for ikke å få røyk inn i hyttene, sier operasjonslederen.

Hunder

Stavheim forteller at det var noen hunder igjen i hytta, som brannvesenet hentet ut.

— En nabo som tok seg inn i hytta for å hente hundene, har fått i seg noe røyk og er sjekket av helsevesenet, sier Stavheim.

Bjørn Dæhlie arrangerte i juni 2012 festmiddag på den luksuriøse hytta. Gudbrandsdølen Dagningen skrev den gang at presidenten i Den internasjonale olympiske komité, Jaques Rogge, var blant gjestene. Det samme var IOK-medlem Gerhard Heiberg, generalsekretæren i Norges idrettsforbund, Inge Andersen og den tidligere toppalpinisten Kjetil André Aamodt.