En to år gammel gutt ble fredag ettermiddag påkjørt på parkeringsplassen ved Kiwi i Vennesla. En to år gammel gutt ble fredag ettermiddag påkjørt på parkeringsplassen ved Kiwi i Vennesla. Foto: Odd Inge Uleberg

Toåring utenfor livsfare etter påkjørsel på parkeringsplass

Den 20 år gamle kvinnen så aldri barnet som snublet og falt rett foran bilen hennes. Toåringen ble alvorlig skadet, men er nå utenfor livsfare.

VENNESLA: — Bilen kjørte over gutten. Sjåføren oppfattet det ikke før hun merket at hun kjørte over en hump, forteller lensmann John Tomas Homme i Vennesla og Iveland til Fædrelandsvennen.

Barnet som ble påkjørt ved 13-tiden fredag ettermiddag er en gutt som fyller tre år i august. Han pådro seg alvorlige skader.

Utenfor livsfare

Gutten ble lagt i kunstig koma på sykehuset i Kristiansand på grunn av bruddskader i lårregionen.

Tirsdag ettermiddag opplyste toåringens familie til politiet at han er utenfor livsfare.

— Gutten er fortsatt i respirator. Det er alvorlige bruddskader, men det ser likevel bra ut, sier lensmann Homme.

Lav hastighet

Trafikkulykken skjedde på parkeringsplassen utenfor Kiwi i Vennesla sentrum.

— Det var to gutter og en av deres foresatte som var på parkeringsplassen. Bilen kjørte i svært lav hastighet da barnet kom springende, snublet, og falt foran bilen. Gutten var så lite at sjåføren ikke så ham over panseret, sier Homme.

Beslagla førerkort

Den kvinnelige sjåføren ble fratatt førerkortet etter ulykken.

— Førerkortet til sjåføren ble midlertidig beslaglagt, men det er ikke noe som tyder på at hun har utvist voldsom uaktsomhet. Hun holdt en helt uskyldig fart, men det ble ei ulykke likevel, sier Homme.

Fredag skrev Fædrelandsvennen at ulykken skjedde i et fotgjengerfelt. Den opplysningen kom fra sykehuset, men viste seg å ikke stemme.