Styret i Helse sør-øst vedtok i forrige uke å legge ned Ullevål sykehus og bygge et nytt, stort sykehus på Gaustad. Men planene trengte å få «godkjent-stempelet» av helseminister Bent Høie (H) før det ble endelig godkjent.

Det stempelet kom fredag, da helseministeren og finansminister Siv Jensen (Frp) redegjorde for den framtidige sykehusstrukturen i Oslo-regionen.

— Dette er en viktig dag. Etter mange år med diskusjoner, ønsker jeg nå å skjære gjennom og vedta hvordan sykehusene i Oslo-regionen skal se ut i fremtiden. Det er viktig for både pasienter og ansatte at vi nå har konkludert, sier Høie.

Det nye storsykehuset på Gaustad, der Rikshospitalet ligger i dag, blir 87.000 kvadratmeter stort. Styret i Helse sør-øst har også besluttet å bygge et nytt lokalsykehus på Aker-tomten i Groruddalen. I tillegg samles alt av kreft-virksomhet på dagens Radiumhospital.

— Nå får befolkningen i Groruddalen et lokalsykehus. Dette er en sak som Fremskrittspartiet har kjempet for lenge, sier finansminister Siv Jensen. (©NTB)