Den 800 sider lange rapporten inneholder imidlertid kritikk av både forsvarsdepartementet, CIA og utenriksdepartementet og deres sjefer for ikke å ha forstått risikoen på forhånd ved å ha et konsulat i Benghazi, og ikke være forberedt på angrep, ifølge New York Times.

Komiteen, som ledes av republikaneren Trey Gowdy, kritiserer også utenriksdepartementets egne interne gransking, og den gjentok kritikk av Obama-administrasjonen for å ha holdt tilbake fakta og bevis.

Men på et av de viktigste punktene gjør rapporten det klart at amerikanske militære styrker ikke hadde mulighet til å nå fram til Benghazi i tide til å redde amerikanerne, blant dem ambassadøren i Libya, Chris Stevens.

Mangelen på klare påstander om personlig skyld for angrepet vil uten tvil vekke til live ny debatt om hvordan Kongressen kunne bruke 7 millioner dollar og to år på å utarbeide rapporten.

Demokratene anklager Republikanerne for å ha utnyttet angrepet i september 2012 til et politisk motivert angrep på Clinton, med det formål å ødelegge for hennes valgkamp som presidentkandidat. (©NTB) (©NTB)