Med kun en seier på de siste seks kampene i Premier League trengte Tottenham tre poeng for å ikke ramle av i toppen.

I møte med et Sheffield United som fløt på en positiv bølge etter å ha tatt sesongens første seier i Premier League mot Newcastle forrige serierunde, tok de tak og rev dem knallhardt ned på jorden igjen etter kun fem minutter.

Høyreback Serge Aurier, kun 176 centimeter på strømpelesten ifølge Premier League, steg til værs og stanget inn et hjørnespark fra Heung Min Son. Igjen fikk Spurs en drømmestart, noe de har gjort til en vane denne sesongen.

Så plukket Harry Kane opp ballen rett før pause og dro seg inn i banen, før han hamret ballen i hjørnet fra 20 meters hold.

Kvarteret ut i andre omgang stanget David McGoldrick inn reduseringen, men da slo Tottenham tilbake med en spesiell scoring kun minutter senere.

Tanguy Ndombele fikk en sprettende ball i bakrom, men retningen på pasningen sendte ham vekk fra målet. Med ryggen mot mål lobbet han ballen bakover i en elegant bue over Sheffield United-keeper Aaron Ramsdale, og inn i motsatt hjørne.

Det satte en effektiv stopper for Sheffield Uniteds sluttspurt.

MÅLKONGE: Harry Kane jubler etter å ha satt inn 2–0. Foto: Stu Forster / POOL / GETTY POOL

Dermed fortsetter krisen for Sander Berges lag. Etter tapet mot Tottenham er det rett ned på jorden igjen. De er fortsatt tabelljumbo med fem fattige poeng.

Seieren gjør at Tottenham tetter luken opp til Liverpool med en kamp mer spilt. Liverpool møter Manchester United søndag kveld.

PS! Sander Berge spilte ikke kampen. Han er ute med en vond skade som vil holde han på sidelinjen et godt stykke inn på nyåret.