KRISTIANSAND: Blant årets 500 påmeldte til konkurransen har Live Guttu kapret en av plassene i finalen.

— Jeg ble kjempeglad - og veldig overrasket, sier 18-åringen til fvn.no.

Beskjeden fikk hun i går. Guttu kommer fra Vågsbygd og er til daglig frisørlærling.

Første forsøk

— Missekonkuranser er noe helt nytt for meg. Det ville vært helt fantastisk om jeg kom videre, men vi får se hva som skjer.

27. august skal hun kjempe videre for å bli Norges kandidat til Miss World 2011. 18-åringen forteller til fvn.no hun har full støtte fra venner, kjæreste og familie før den norske finalen.

Hvor langt hun vil ta modellkrarrieren, vet hun ikke.

— Jeg vet ikke hvordan det blir. Jeg holder på med noe jeg liker akkurat nå, sier hun om hverdagen som frisørlærling

I London

Miss World-finalen avvikles i London 6. november. Vinneren av årets Frøken Norge reiser til London for å delta i Miss World en måned før selve finalen. Konkurransen er verdens største missekonkurranse.

Beste norske plassering i Miss World har Ingeborg Sørensens med 2.plass i 1972 – i 2002 oppnådde Kathrine Sørland en 4. plass.

I kvartfinalen var det publikum som stemte på sine favoritter gjennom SMS. De 20 som fikk flest stemmer her gikk videre til semifinalen, som ble avsluttet i helgen.

I semifinalen har publikum igjen stemt på sine favoritter via SMS og nå også på internett. En jury bestående av Geir Hamnes, Kathrine Sørland, Mariann Birkedal, Omer Bhatti og Bjørn Engberg har avgitt sine stemmer etter Frøken Norges poengsystem. Jury og SMS-poengene talte til sammen 80%, mens nettavstemmingen sto for de siste 20%.