OSLO: TV 2 var til stede i Latvia og filmet at stortingsrepresentanten kom ut av nattklubben «Brilliant Gentlemens Club» sist helg.

Da Bård Hoksrud (38) ble konfrontert med dette, innrømmet han alt.

– Det skulle ikke ha skjedd. For meg kommer dette til å få enorme konsekvenser som jeg må ta ansvar for, sier Hoksrud.

Ulovlig fra 2008

Siden 2008 har det vært ulovlig for nordmenn å kjøpe sex både i Norge og i utlandet.

– Disse minuttene skulle jeg aldri ha opplevd. Jeg har gjort noe utrolig dumt, som jeg kommer til å angre bittert på resten av livet, sier stortingsrepresentanten.

Bård Hoksrud har vært stortingsrepresentant siden 2005 og er fraksjonsleder i transport— og kommunikasjonskomiteen.

Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg hadde onsdag kveld bare snakket kort med Bård Hoksrud på telefon, men sier dette er sterkt beklagelig.

– Jeg har fått inntrykk av at Bård er villig til å trekke seg fra nødvendig verv hvis partiet ønsker det. Og vi har vedtekter som regulerer dette, sier Sandberg til TV 2. Sandberg ble informert om saken kun få timer før den ble sendt på TV.

– Det er bare én kommentar til dette, og det er at det er sterkt beklagelig, og det skal selvfølgelig ikke forekomme. Jeg har bare så vidt fått snakket med Bård på telefon, og han er oppriktig lei seg og meget deprimert, og det forstår jeg godt, sier Sandberg.

– For mange slike saker

Det er ikke første gang sex-saker ryster Fremskrittspartiet.

– Det er ingen tvil om at det er for mange slike saker i Fremskrittspartiet, men det er også bare i Fremskrittspartiet denne type saker kommer fram i offentligheten, sier Sandberg.

Så vidt han vet var dette ikke en reise i partiets regi, men en reise Hoksrud og flere FpU-politikere foretok på fritiden.

Partileder Siv Jensen er på ferie og kan ikke kommentere saken, opplyser partiets informasjonsavdeling til NTB.