KRISTIANSAND: Lederen for Studentorganisasjonen i Agder Ole Thomas Grimsli innrømmer at 190 kroner i økt studiestøtte var langt fra det de håpet på.

– Studiene er lagt opp slik at man har en hundreprosent arbeidsdag, men slik studiestøtten er nå er mange nødt til å bruke mye av tiden på å jobbe, sier han oppgitt til Fædrelandsvennen mandag kveld.

Grimsli mener dagens statsbudsjett fører til økt forskjell mellom studentene og resten av samfunnet. Han peker på at studentene blir stående på stedet vil og konkurrerer på et stadig tøffere leiemarked.

– Vi burde fått en økning i studiestøtten, den burde økes til halvannen gang G. Dessuten burde studentene få studiestøtte i elleve måneder, ettersom det er mange studenter som avlegger eksamen i juni, påpeker lederen.

Grunnbeløpet i folketrygden, som vi ofte kaller G, justeres en gang i året og er 82 122 kroner per 01.05.2012. ## Prioriterer ikke utdanning

Grimsli synes det er dumt at regjeringen ikke tar utdanningen til studentene seriøs, og peker på at statsbudsjettet er langt fra realiseringen av heltidsstudenten.

– Regjeringen hadde muligheten til å vise at de satser på utdanningen før valget, men det gjorde de ikke. Ved å ikke satse på heltidsstudenten fremmedgjorde den sittende regjeringen en velgermasse på over 200 000 studenter, understreker Grimsli.

Han får støtte av lederen for Norsk studentorganisasjon Øyvind Berdal, som mener regjeringen viser at de verken satser på studentene eller høyere utdanning.

– I Soria Moria-erklæringen står det at det skal være mulig å studere på heltid. Det er et løfte regjeringen ikke har holdt, og nå er studentene lei av å vente, sier Berdal til Fædrelandsvennen.

Stadig fattigere

Også han tror manglende studiestøtte vil gå utover studiene, fordi mange på prioritere en ekstra vakt på deltidsjobben fremfor å bruke tiden på lesesalen.

– Mange er avhengig av støtte hjemmefra, og det er ikke alle for unt, sier Berdal, og peker på at flere faktorer i samfunnet gjør at studentene seiler akterut.

– Lønnsveksten i samfunnet for øvrig, og rekordhøye priser på boligmarkedet, gjør at studentene stadig blir fattigere, avslutter han.