OSLO: Trafikkdata fra til sammen fem telefoner som tilhører Klomsætsadvokatkontor, ble beslaglagt. Telefonene disponeres av Klomsæt selv, hans koneog en advokatkollega. Tre av telefonene brukes til klientkontakt, skriver VG.

Ifølge avisen hadde ikke politiet noen rettslig kjennelse for å tabeslag i telefonene, men brukte i stedet en paragraf i straffeprosessloven somsier at «ting som antas å ha betydning som bevis», kan inndras.

Advokat Arvid Sjødin, som representerer Klomsæt, sier det har værtutstrakt klientkontakt til og fra telefonene.

– Det kan foreligge forhold underlagt taushetsplikten advokater har imaterialet. Da har ikke politiet adgang til å ta beslag, sier Sjødin.

Ber om vurdering

Sjødin ber nå Asker og Bærum tingrett foreta en rettslig vurdering avbeslagets lovlighet.

Politiadvokat Knut Skavang i Asker og Bærum politidistrikt sier til VGat politiet fikk tillatelse fra Post— og teletilsynet om å be Klomsætsteleoperatør om innsyn i trafikkdataene. Teleselskapet ga frivillig fra segdataene, sier han.

– Mitt syn er at dette ikke er informasjon underlagt den absoluttetaushetsplikt, sier Skavang og understreker at politiet ikke er på jakt etter,eller har opplysninger om at dette beslaget inneholder informasjon underlagttaushetsplikten.

Men han understreker at politiet ikke vil bruke resultatene videre isaken, dersom tingretten skulle komme fram til at politiet har brutt loven.