Dominique-Strauss-Kahn var sjef i Det internasjonale pengefondet (IMF) og favoritt til å bli det franske sosialistpartiets kandidat ved presidentvalget .

Slik gikk det ikke. I mai i fjor ble Strauss-Kahn ble hentet ut av flyet til Paris, påsatt håndjern og fengslet i New York. Han ble anklaget for å ha voldtatt en kvinnelig ansatt på et hotell i New York.

Lager film inspirert av hans ekteskap

Nå blir det lagd film inspirert av hans ekteskap. To av Frankrikes aller mest kjente skuespillere, Gérard Depardieu og Isabelle Adjani, skal fremstille Strauss-Kahn og eks-kone Anne Sinclair i filmen. De skal ikke hete Strauss-Kahn og Sinclair i fimen, men Adjani sier at ingen vil la seg lure av dette. Likheten blir for stor.

Adjani har nylig uttalt seg til det franske ukemagasinet Journal de Dimanche om valget av amerikanske Abel Ferrara som regissør for filmen.

— Med ham som regissør er det ingen fare for at filmen blir politisk korrekt, sier hun, og legger til at Ferrara vil sette kameraet "der det smerter mest".Anklagene mot Strauss-Kahn ble senere frafalt. Men det kostet ham jobben som IMF-sjef og ødela hans muligheter til å bli fransk president. Sinclair sto ved hans side i stormen i fjor, men paret ble separert tidligere i år.

Interessant skikkelse

Depardieu er kjent fra en rekke filmer, og sa i mars at han synes Strauss-Kahn var «arrogant» og «selvtilfreds», men at han «på grunn av dette vil være en interessant skikkelse å fremstille», skriver nyhetsbyrået Reuters.

— Fordi jeg ikke liker ham, så skal jeg gjøre rollen, sa han til den sveitsiske kringkastingskanalen RTS.

Strauss-Kahn har ikke fått fred selv om han har kommet seg tilbake til Frankrike. Han er under etterforskning for å avklare om han visste at sexfester han deltok i var organisert av halliker og med prostituerte som gjester.

I denne saken ble Strauss-Kahns advokat i februar sitert på følgende på førstesiden av den britiske avisen Financial Times:

— På slike fester har man ikke alltid klær på. Da lurer jeg på hvem som kan se forskjell på en naken prostituert og en vanlig naken kvinne.

Opptakene til filmen starter snart, skriver Reuters.