KOLBOTN: Væpnet politi tok seg lørdag ettermiddag inn i en leilighet på Trollåsen i Oppegård. Der ble en kvinne funnet knivstukket og drept.

Ifølge NRK hadde naboer i 01-tiden natt til lørdag hørt skrik fra leiligheten.

Kom ikke i kontakt med offeret

Samboerparets bil skal ha forsvunnet fra stedet kort tid etter.

Men politiet fikk ikke vite at noe galt kunne ha skjedd før elleve timer senere.

— Det var et familiemedlem som meldte fra til politiet, i frykt for at noe hadde skjedd. Denne meldingen fikk vi rundt klokken 14.13 lørdag ettermiddag. Familiemedlemmet klarte ikke å komme i kontakt med offeret, sa fungerende politimester Ida Melboe Øystese ved Follo politidistrikt på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

Et stort område rundt hele rekkehuset og en lekeplass på den andre siden av veien var sperret av.

Forsvunnet

Den drepte kvinnen var i 30-årene.

Samboeren og parets felles barn, som etter det Aftenposten kjenner til er en gutt på ett år, har forsvunnet fra boligen og politiet leter nå etter dem.

Samboeren er en mann i 30-årene med norsk statsborgerskap.

— Vi prøver å få tak i samboeren. Vi vet heller ikke hvor barnet er. Ettersom vi hverken har fått kontakt med samboeren eller barnet, kan man anta at de er sammen, sa Melboe Øystese.

Ifølge politimesteren er samboeren ikke noen kjenning av politiet.

Ved 22-tiden lørdag kveld hadde politiet fortsatt ikke fått kontakt med den avdødes samboer.

Varslet grensen

Politiet opplyste på pressekonferansen at man har en bred etterforskning og ikke utelukker noen ting om hva som kan ha skjedd.

— Vi jobber ut fra flere teorier. Vi vil ikke gå ut med så mange detaljer av frykt for at det kan ødelegge etterforskningen, sa politimesteren.

I jakten på samboeren og sønnen har politiet også varslet politidistriktene i området. Politiet fryktet lørdag kveld også at mannen kan ha rømt til utlandet.

— Vi har varslet grensepolitiet, sa politimesteren.

— De som har sett noe som kan være relevant for denne saken, bes om å ta kontakt med Follo-politiet på telefon 648 51 600, sa Melboe Øystese under pressekonferansen.