Antallet døde etter massakren på Utøya er dermed kommet opp i 86. Antallet dødsofre i Regjeringskvartalet er sju. Det samlede tallet på skadde og sårede er nå 66. Antall savnede på Utøya er fire eller fem, i Regjeringskvartalet skal det være en eller to personer som politiet fortsatt leter etter søndag formiddag.

Identifisert

– Vi har de alvorligst skadde fra Regjeringskvartalet og Utøya her på Ullevål. Vi har nå greid å identifisere alle skadde, opplyser direktør Jan Eirik Thoresen ved Ullevål sykehus til NTB.

Han bekrefter at en person fra Utøya-massakren døde søndag.

Det ligger 31 alvorlig og kritisk skadde personer på Ullevål. 20 av dem er fra Utøya og 11 fra Regjeringskvartalet.

Totalt 30 personer er skadd etter bombeeksplosjonen i Oslo, 11 av dem er altså kritisk eller alvorlig skadd, og politiet leter fortsatt etter savnede i Regjeringskvartalet.

Fungerende politimester Sveinung Sponheim i Oslo politidistrikt sa på en pressekonferanse søndag at det letes etter et «ukjent antall» savnede i de ødelagte bygningene i Regjeringskvartalet.

– Det er ikke snakk om mange, men vi vil ikke opplyse noe antall nå, sa Sponheim.

Til utenlandsk presse etter pressekonferansen opplyste imidlertid politiet at det kan være snakk om én eller to savnede i Regjeringskvartalet.

Leter fortsatt

Også ved Utøya er mennesker fortsatt savnet. Status søndag var den samme som lørdag kveld: Minst fire personer er ikke gjort rede for.

– Fire-fem er savnet. Det kan være flere, men tallene er usikre. Det har vært mange mennesker på Utøya, og det kan være andre omstendigheter som gjør at tallene ikke er helt klare, sier landsrådgiver Jahn Petter Berentsen i Røde Kors til NRK.

Han opplyser at søk langs land med hunder er avsluttet, og at videre søk søndag skjer i vannet rundt Utøya.

– Søkets varighet vurderes kontinuerlig, men vi gjør det vi kan for å finne de som er savnet, sier Berentsen.

Navnelister

Oslo-politiet uttalte søndag at undervannsubåt benyttes i søket.

– Det er ingen resultater ennå. Søket foregår helt til vi vet det ikke finnes flere døde personer i vannet, sa Sponheim.

Politiet opplyste søndag at navn på de drepte ikke kan offentliggjøres ennå.

– Navn blir offentliggjort først når vi har en endelig liste og når alle pårørende er blitt varslet. Vi skal frigi navn så snart som mulig, men det blir neppe i dag, sa Sponheim søndag formiddag.