FOTO: POLITIET Foto: Politiet

HØVIK: Familien til den savnede 26-åringen har vært bekymret for at det kan bli en belastning for henne senere at identiteten hennes offentliggjøres. Samtidig ønsker de at politiet skal gjøre alt de kan for å oppklare saken, og godtar derfor identifiseringen, opplyser familiens bistandsadvokat Harald Stabell til NRK.Kripos ble mandag koblet inn i saken. To etterforskere skal bistå kriminalavdelingen i Asker og Bærum politidistrikt med den taktiske delen av etterforskningen, skriver Budstikka.no. Politiet opplyser at de har satt inn alle tilgjengelige ressurser for å finne den antatt bortførte kvinnen.

– Ønsket ny identitet

Ashraf har vært savnet fra Høvik i Bærum siden onsdag morgen. Kvinnen ringte selv til politiet og varslet at hun var blitt tvunget ned i bagasjerommet på en mørk bil, trolig en sedan. Hun framsto for politiet som svært redd. De fester stor lit til hennes forklaring.

Etterforskerne har i løpet av de siste dagene fått flere opplysninger om kvinnens bakgrunn. Faiza ønsket å flytte hjemmefra og skaffe seg en ny identitet, har en venninne av henne forklart til politiet.

Venninnen skal ifølge VG også ha sagt at foreldrene forsøkte å overtale Faiza Ashraf til å gifte seg med en mann i Pakistan. Dette ønsket hun bestemt ikke.

– Familien stiller seg helt uforstående til de opplysningene som nå kommer fram gjennom lekkasjer fra taushetsbelagte politiforklaringer og kjenner seg overhodet ikke igjen i de beskrivelser som der gis, sier Stabell til NRK.

– Hemmelig kjæreste

Den savnede 26-åringen skal ha hatt en hemmelig kjæreste i Oslo, ifølge venninners forklaringer. Vedkommende er avhørt av politiet.

Ifølge Dagbladet hører kjæresten til i et «belastet Oslo-miljø». Forholdet skal ha vært kjent for Faiza Ashrafs storesøster, men ikke for foreldrene.

Lørdag meldte en kvinne seg og forklarte at hun trolig hadde sett opptakten til bortføringen.

Faiza Ashraf var kledd i svart, lang jakke med hette, svarte tights og svarte Uggs-støvler som rekker midt på leggen. Hun har mørkt, halvlangt utslått hår og bruker til vanlig briller.

Nekter skyld

En 28 år gammel mann er pågrepet, mistenkt for å ha betalt noen for å bortføre kvinnen.

Han ble varetektsfengslet før helgen, blant annet fordi politiet fant en svært spesiell handleliste hjemme hos ham. Han hadde notert blant annet teip, håndjern og hette. Ifølge Dagbladet har 28-åringen forklart at utstyret skulle brukes i sexlek med en prostituert kvinne.

28-åringen nekter å ha noe med kvinnens forsvinning å gjøre og har anket varetektsfengslingen. Kjennelsen fra lagmannsretten kommer trolig onsdag, anslår mannens forsvarer, advokat Petter Sørensen.

Advokaten mener politiet må se på andre spor.

– Dette kan være en fiktiv historie, og jeg ønsker at politiet etterforsker nærmere i den retning. Det er en del forhold i denne saken som er besynderlige, sier Sørensen.

Tingretten skriver i fengslingskjennelsen at «selv om hennes kontakt med politiet trekker i retning av at det foreligger en kidnapping, er dette likevel ikke gitt», skriver VG.