— Byggingen av bosetninger på okkuperte Vestbredden og i Øst-Jerusalem kan ødelegge alle sjanser for en fredsprosess og en to-stats løsning, heter det i en uttalelse fra Palestinas frigjøringsorganisasjon PLO lørdag.

— Vi skal dra til Sikkerhetsrådet for å diskutere dette. Vi vil invitere Den arabiske liga på høyeste nivå, fortsatte uttalelsen, som ble lest opp av PLOs generalsekretær Yasser Abed Rabbo. Det ble ikke sagt noe om når møtet skulle skje.

Tidligere denne måneden gikk Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Portugal hardt ut mot Israel for å ikke stoppe den fortsatte byggingen av bosetninger på okkupert jord og ytterliggående bosetteres angrep på palestinere og moskeer. Sør-Afrika, India og Brasil gikk sammen om en egen fordømmelse.

Da Israel i fjor besluttet å gjenoppta den omstridte byggevirksomheten, bråstoppet fredsforhandlingene mellom israelerne og palestinerne nok en gang. Palestinerne går ikke med på nye samtaler før Israel slutter å bygge boliger for jødiske bosettere på palestinsk territorium.

Verdenssamfunnet anser de israelske bosetningene for å være brudd på folkeretten. Likevel, den israelske regjeringen vedtok 1. november å trappe opp byggingen av boliger for jøder i det annekterte, palestinske Øst-Jerusalem. (©NTB)