OSLO: – Jeg respekterer hans sportslige ferdigheter og seirer, men mye av det han gjør er respektløst, sa Tysklands ankermann Tobias Angerer, som gikk inn til bronse.

– Slik oppførsel vil jeg aldri se fra en av mine utøvere, sa Tysklands landslagssjef Jochen Behle om Northugs målpassering.

Det tyske nyhetsbyrået DPAs utsendte var alt annet enn imponert over Northugs måte å krysse mål.

– Nå har Petter Northug også forspilt sin siste sympati hos det nøytrale langrennspublikum. Den norske langrennsstjernen, som i sporten allerede regnes som arrogant og unfair, viste ved målpassering på stafetten hvorfor han bare har nære venner og bitre fiender, skrev han.

Etter at han med en uimotståelig spurt hadde beseiret konkurrentene, stoppet han før mållinjen, vendte seg om og ventet på svenske Marcus Hellner for så å passere mål sidelengs.

DPA-journalisten skriver at storparten av publikum i seiersrusen bare lo av opptrinnet, men at det fra «objektive betraktere» ble møtt med hoderysting og motvilje.

– Usportslig

Også i Østerrike, nasjonen som har gitt Norge kamp om å være best i Kollen-VM, falt Northugs stunt i dårlig jord.

«Usportslighet ved målpassering» er tittelen på ORFs nettsak om stafetten.

– Petter Northug parkerte rivalene med en uimotståelig spurt, men hans oppførsel på målstreken var en hån mot motstanderne, står det.

Det svenske sølvlaget får derimot ros fordi de tok Northugs oppførsel med godt humør. (©NTB)