Linköping: — Det er et annerledes folkeslag. De har en vanvittig vinnervilje, og jeg tror de har et medfødt gen for forsvarsspill, sier Lund, som skal lede Norges forsøk på å stoppe det beste landslaget Island noen gang har hatt.

I de siste 10-15 årene har de utviklet spillere i verdenstoppen. For en stund siden hadde de det høyeste antall utlendinger i Bundesliga, og det er et bra utgangspunkt for å utvikle et landslag, fortsetter Lund

Hemmelig øy

I likhet med Børge Lund spiller Bjarte Myrhol til daglig i Rhein-Neckar Löwen – akkurat som islendingene Olafur Stefansson, Gudjon Valur Sigurdsson og Robert Gunnarsson. Og klubben trenenes av Islands landslagsssjef, Gudmundur Gudmundsson.

- Islendingene henter spillerne sine fra en øy ved siden av Island med tre millioner innbyggere, sier Myrhol og ser helt alvorlig ut.

- Det må jo være hemmeligheten, sier Myrhol etter en stund – når vi har lurt så lenge at vi har funnet ut at denne øya ikke eksisterer – annet enn i håndballens fantasirike. Og det ligner mye på det islandske.

Alle norske friske

Norge stiller fulltallig i VM-kampen mot Island torsdag kveld. Det betyr at både Kristian Kjelling og Ole Erevik er friskmeldt.

– Alle aktuelle for spill mot Island i kveld. Både Kjelling og Erevik var med på trening i formiddag. Kristian Kjelling er aktuell i korte seanser mot Island, sa landslagssjef Robert Hedin til NTB torsdag.

Videoekspert

Myrhol frykter litt hva trener Gudmundsson kan finne ut før kampen.

- Han er en videoekspert og kommer sikkert til å se alle våre fire kamper før han legger opp taktikken, sier Oslo-gutten, som har et godt forhold til ham.

Lund er venn med kantspiller Gudjon Valur Sigurdsson.

- Han har en sinnssyk bra treningsmentalitet. Vi har kjørt noen ekstra økter sammen i klubblaget for å få overskudd, forteller Lund.

Også Frank Løke møter en klubbkamerat, høyrekant Porir Olafsson i Lubbecke. Han mener humoristisk at den gode mentaliteten må islendingene ha fått fra Norge.

- De har vikingblodet i seg. Islendingene er etterkommere etter gutta som rodde over fjorden, fastslår ”slektsforsker” Løke.