KØBENHAVN: Engen Snaps har til vanlig en alkoholstyrke på 32 prosent, men en produksjonsfeil kan føre til at dansker, eller eventuelt nordmenn, som allerede har kjøpt inn julesnapsen, blir langt fullere enn forventet under julelunsjen.

Strengere kontroll

Coop Danmark sier de frykter at folk ikke vil returnere Engen Snaps-flaskene som allerede er solgt, og som kan inneholde mer alkohol enn normalt, selv om de har bedt kundene om dette.

Coop tilbakekaller denne snapsen. Foto: Fødevarestyrelsen

Coop varsler at de vil forlange strengere kontroll av Engen Snaps-produkter i fremtiden, og at de har bedt produsenten om en redegjørelse.

Ifølge pressemeldingen fra Coop Danmark ble flaskene tappet 15. september i år.

Smakte for mye sprit

Snapsen er solgt på butikker som Kvickly, SuperBrugsen, Brugsen, Dagli'/LokalBrugsen, Fakta og på Coops hjemmeside.

Coop fikk mistanke da en kunde klaget over at snapsen smakte for mye sprit. De henvendte seg da til Engen Snaps, hvor målinger ble foretatt, ifølge dansk TV2.

– Vi har ikke vært ute for dette før. Selvfølgelig kan det være små avvik, men det her har jo gått helt galt, sier kvalitetssjef i Coop Danmark, Karin Frøidt, til TV2.

– Uegnet til å drikke

I pressemeldingen skriver Coop at snapsen vurderes uegnet til å drikke, og kunder bes levere flaskene tilbake selv om de er åpnet.

Coop har fått levert 955 kartonger med seks flasker i hver fra den omtalte tappedatoen.

De har foreløpig ikke oversikt over hvor mye som er solgt.