OSLO: «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» vant prisen for årets låt.

– Jeg håper barna mine vokser opp og ikke forstår denne låta her, eller at de ikke kan relatere seg til dette. Jeg håper jeg må forklare hva som skjer i musikkvideoen, og at den blir utdatert. Men fram til da: Tusen tusen takk!, sa Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, den ene halvdelen i Karpe Diem.

I tillegg vant de prisen for årets live.

– Vanligvis er det Magdi som tar sånne taler, men han insisterte på at jeg skulle gjøre det dersom vi vann prisen for årets live! Tusen takk, dette er fantastisk gøy, sa Chirag fra scenen.

Cezinando vant prisen for årets nykommer under utdelingen av P3 Gull på Sentralen i Oslo lørdag kveld. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tidligere i år gikk Kristoffer Cezinando (21) seirende ut av Urørt-finalen. Lørdag kveld vant han prisen for årets nykommer.

Juryen uttaler blant annet at Cezinando på kort tid har markert seg som en helstøpt og nyskapende artist.

«Som lyriker er han formidabel, der han sammenblander vittige og viktige tekstlinjer på lekent vis. Med en imponerende tilstedeværelse på scenen og i studio, har han fått et solid tak på mange unge mennesker, heter det blant annet.

P3-prisen til Röyksopp

Elektronikaduoen Röyksopp, bestående av Svein Berge og Torbjørn Brundtland, vant P3-prisen.

– Röyksopp har gjennom konsistente utgivelser og sterke liveopptredener i en årrekke vært selve spydspissen for en sjanger som har plassert Norge på det musikalske verdenskartet, skriver blant annet i sin begrunnelse.

Dagny Norvoll Sandvik sang under utdelingen av P3 Gull på Sentralen i Oslo lørdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Live Nelvik og Ronny Brede Aase var programledere for P3 Gull på Sentralen i Oslo lørdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix