VENNESLA : — Vi har lovet seks frokostmøter i året, og vi har lovet sommerfest. Det er viktig at forretningsdrivende i Vennesla kjenner hverandre, sier Grønberg, som er leder i den nye næringsforeningen som ble stiftet sist høst.

Viktig forretningsmessig

Foran ser du tidligere bokhandler John Terje Ruenes i samtale med Vennesla Tidende-redaktør Christopher Johansen. De var to av 65 som feiret Venneslas næøringsliv med sommerfest torsdag. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Nestleder Gudmund Sagen sier fellesarenaer og nettverk er viktig, også rent forretningsmessig.— Her møtes folk som nesten ikke har visst om hverandre før. Plutselig finner de ut at de har felles utfordringer eller at de faktisk kan handle med hverandre, sier Grønberg, som mener det nye fellesskapet er etterlengtet i Vennesla.

Les også

Les også

Leder Odd Grønberg og nestleder Gudmund Sagen inviterte til tidenes første sommerfest i Vennesla Næringsforening. 65 kom. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Før har handelsstanden hengt sammen, mens mange ikke har deltatt i noe aktivt, organisert foreningsarbeid. Enkelte har dratt til næringsforeningen i byen for å finne inspirasjon.— Vi er over 40 på frokostmøtene og vi er 65 her på sommerfesten. Fruktene vil vi se etter hvert. Det er viktig å treffe kolleger som driver virksomhet, men det er også viktig at vi står sammen og påvirker politisk, sier Grønberg, som ønsker Vennesla mest mulig næringsvennlig.

Planen var at en rekke politikere også skulle komme. Næringsforeningen ønsket «mingling». Men det skjedde ikke, siden det var kommunestyremøte også torsdag.

- Veldig bra

Mens folk ventet på variert grillmat fra kokkene på Restaurant Løa, traff vi Iselinn Mykjåland fra Merkantil Service og Trond Baade fra Christiansand Innfordring.

— Mange her har vært navn for oss. Nå blir vi kjent. Veldig bra med en slik sommerfest, sa de.

Og underholdningen var selvsagt lokal. Charlie Blackwater pustet opp god stemning med munnspillet sitt. Etter hvert tok Bjøro Hildebrandt, Trond Arntzen og Susanne Lian over.