11 av de 17 medlemmene i FIS-styret mente at tyske Oberstdorf var det beste valget som vertskap for VM i nordiske grener i 2021. De håpefulle nordmennene måtte erkjenne skuffelsen over at valget ikke falt på Trondheim denne gangen, men samtidig ga det motivasjon til å satse videre.

— Norges Skiforbund skal søke med Trondheim som kandidat til vi får et VM, fastslår skipresident Erik Røste overfor NTB på telefon fra Mexico.

Han er ikke overrasket over at Oberstdorf - som har søkt VM fem ganger - ble vurdert foran Trondheim og slovenske Planica.

— Vi er selvfølgelig litt skuffet. Vi har jobbet for å få VM, og vi hadde håpet vi skulle klare det. Samtidig har vi vært realistiske. Vi har hatt sterke konkurrenter, særlig Oberstdorf. At de har søkt fem ganger er nok en medvirkende årsak, men Oberstdorf er også en god arrangør, som vært år arrangerer Tour de Ski og hopprenn, sier Røste.

Blant den norske delegasjonen i Cancún var også Trondheim-ordfører Rita Ottervik. Hun lover å starte arbeidet med VM-søknaden for 2023 så snart som fredag. (©NTB)