Oslo er vertskap når 25 statsledere og politiske ledere nå samles for å diskutere nye ideer om hvordan sikre skolegang for verdens barn. Nær 60 millioner barn over hele verden får ikke skolegang, og det mangler milliardinvesteringer.

— Investering i utdanning er investering i resten av samfunnet. Hvis vi setter utdanning først, vil verden høste betydelige gevinster i form av utvikling og velstand, sa statsminister Erna Solberg (H) i forkant av toppmøtet mandag.

På pressekonferansen satt tidligere statsminister i Storbritannia, Gordon Brown, sammen med den norske statsministeren. Brown, som leder den internasjonale utdanningskommisjonen, startet med å takke Norge, og statsminister Solberg spesielt, for arbeidet som har ført til opprettelsen av kommisjonen.

— Uten statsminister Solberg ville vi ikke hatt denne kommisjonen, og utdanning ville ikke vært så høyt oppe på den internasjonale dagsordenen som den er nå, sa Brown.

Jenters rett til utdanning står høyt oppe på kommisjonens prioriteringsliste, og deres arbeid vil åpne nye dører på mange viktige områder, som for eksempel finansiering. (©NTB)