Forslaget som fremkom på Høyres landsmøte forrige helg er at barnevernet eller andre myndigheter skal banke på døren til de innvandrere som ikke sender barna i barnehagen.

God integrering

Dette er et helt nytt forslag og tiltak som Høyre er villige til å prøve ut fordi vi ser hvor tvingende nødvendig det er å få til god integrering, det er nok å peke på de stedene i Europa der det er oppstått parallellsamfunn. Dit vil ikke Høyre, og for å ikke komme dit må vi kanskje ta i bruk virkemidler som egentlig er fremmed for Høyre, men på grunn av den ekstraordinære situasjonen vi står midt i er det nødvendig med kraftfulle tiltak for å få i gang effektiv og virkningsfull integrering.

Her er innlegget til Fidjeland

Da kan ingen virkemidler på integreringsfronten være uprøvd.

Vi vet hvor viktig det er at innvandrerne går i barnehagen og deltar i det norske samfunnet fra barnsben av. Det er viktig for etniske nordmenn også, men for de som kommer fra Afghanistan, Syria, Irak mv, er det helt kritisk at de deltar tidlig slik at de kan delta i samfunnet senere.

Blander fugl og fisk

Videre blander Fidjeland fugl og fisk når han sier at vi ikke må fokusere på tiltak som dette, altså hverdagsintegrering, når vi står midt i en arbeidsledighetssituasjon som er alvorlig og vi er inne i en grønn omstilling.

Vel, Erna Solberg (bildet) er Norges statsminister. For å fungere i dette embete må hun ha mer enn to tanker i hodet samtidig, uten at hun blir beskyldt for å nedprioritere de arbeidsledige, når hun fremmer et tiltak som utvilsomt vil ha effekt selv om det er voldsomt.

Regjeringen har fremlagt en tiltakspakke på 4 milliarder for Sør— og Vestlandet. Tiltaket med dørbanking for bedre integrering koster 10 millioner. Jeg lar Fidjeland bedømme selv om statsministeren klarer å håndtere begge oppgavene samtidig.

Må integreres fort

På slutten av sin kronikk, presenterer selvsagt PR-studenten løsningen på problemet: dette er feil måte å kommunisere på! Informasjonen kan komme ut på andre og bedre måter. Informasjonsbrosjyrer og digital informasjon foreslår Fidjeland, men også informasjonsmøter. For hvis du ikke sender barnet ditt i barnehagen, da kommer du sikkert på informasjonsmøter. Jeg er helt sikker på at PR-studenten er flink i sitt fag, men for meg virker det som han er mer opptatt av å få frem hvordan PR kan bli brukt for å få innvandrere i barnehagen, fremfor å faktisk få innvandrerbarn i barnehagen.

Europa og Norge står ovenfor en annen tid. De som kommer til Norge skal vi vise raushet og godhet overfor, men de må integreres fort. Vi har ikke råd til at noen faller fra, spesielt ikke barna, og i denne kampen må radikale virkemidler tas i bruk for å hindre parallellsamfunn.