FLORØ / BYKLE: — Det er helt rått! Nå er vi rett og slett veldig glad, sier Trym Bjønnes til Fædrelandsvennen rett etter at bandet hans Fjellfolk har kvalifisert seg til finale i Melodi Grand Prix med låten "Ulvetuva".

Slitne

Bykle-trioen ble nummer to, bare slått av tidligere Idol-deltager Margaret Berger og hennes "I Feed You My Love".

— Jeg må si takk til alle som har stemt i Bykle og på Sørlandet. Uten dem hadde dette aldri gått, sier Bjønnes.

- Og dette må være ganske stort for Bykle?

— Ja, tenk deg. Vi er tusen mennesker i hele kommunen. Vi forventer at de tar seg en fest der i kveld!- Og hva med dere da?

— Vi er slitne nå, men jo, selvfølgelig blir det fest. Fiolinist Tor har lovet å ta en slått for oss, sier Bjønnes.

Drøm

Vokalist Helga Jacobsen var nervøs for kameraene på forhånd, men synes det gikk veldig bra under fremføringen.

— Det var veldig gøy og fantastisk å gå videre etter å ha jobbet så lenge for de tre minuttene. Jeg har det veldig bra nå, det er en drøm som har gått i oppfyllelse, sier hun.

Bjønnes sier det var tøft å stå på scenen sammen med de andre delfinalistene og vente på hvilke navn som skulle bli lest opp. Spesielt med NRKs dramatiske effekter.

— Det var helt grusomt, skikkelig dårlig gjort. Men det er vel bra underholdning, så da får det være greit, sier låtskriveren, som står bak både tekst og melodi på "Ulvetuva"

TIL GP-FINALE: Fjellfolk, med og Trym Bjønnes. Foto: Snæland, Alf Vidar

Ro— Det er utrolig stas at vi klarer å hevde oss i denne delfinalen, med så mange sterke navn og kjente fjes. Det er en stor inspirasjon, noe som er viktig når man driver med kreativitet, sier Bjønnes.

- Og hva gjør dere nå fram til finalen i Oslo 9. februar?

— Nå blir det hjem til Bykle for å få ro og lade opp. Vi skal nyte stillheten. Det er da vi trives best, vi er jo Fjellfolk.