Tangen-området er bygd ut med mange leiligheter. Odd Nordmos ligger nær stranda. Foto: Privatmegleren
For 25 millioner kroner kan man få denne utsikten. Foto: Privatmegleren
Odd Nordmo er tannlege og forretningsmann. Foto: Lars Hoen

— Det er en praktfull leilighet. Den er kjempeflott, sier Jon Nordmo. Han og kona har bodd i leiligheten øverst på Bystranda Park siden den var ny. Ifølge Eiendomsregisteret kjøpte han leiligheten for 17,7 millioner kroner i november 2012. Det vil si; de kjøpte to toppleiligheter og slo dem sammen til én.

Dermed fikk de hele 274 kvadratmeter gulvplass å boltre seg på i sjette etasje i A-bygget, som ligger nærmest Bystranda.

- God investering

På skyfrie dager betyr det sol dagen lang og utsikt på øverste hylle. Inkludert i prisen er 130 kvadratmeter privat terrasse pluss en mindre balkong.

— Leiligheten har en glimrende beliggenhet, sier han nå. Det sa han også da han nylig hadde flyttet inn.

Odd Nordmo er tannlege og forretningsmann. Foto: Lars Hoen

— Det er rett og slett fantastisk å bo der. Det er helt stille, siden trafikken er lagt i bakkant, det er sentralt til det meste og har alle kvaliteter. Jeg ser på det som en investering, sa han den gang.

Jeg tror definitivt det er en god investering

Da Fædrelandsvennen i 2013 spurte om ikke prisen var i høyeste laget, svarte Nordmo dette:

— Jeg tror definitivt det er en god investering, både mens jeg bor der og når den en gang skal selges.

Om han får solgt for noe i nærheten av prisantydningen på 25 millioner kroner så får han rett.

— Det er vanskelig å spå på forhånd, så det får vi se når den blir solgt, sier Nordmo. Han sier at de har god tid med salget, og er ikke bekymret om det drøyer over både denne og neste sommer før en kjøper slår til. Hvorfor han selger og hvor de skal videre har han ikke lyst til å si så mye om.

— Vi har noe i sikte, men det er et stykke frem, sier tannlegen og investoren.

Luksuriøs

Eiendomsmegleren sparer ikke på superlativene når han beskriver leiligheten.

— Beliggenheten er det jeg først og fremst trekker frem. Den har alt Kristiansand har å by på, nærhet til bykjernen, strand, sol og fantastisk utsikt. Det er store terrasser. Dessuten er leiligheten flott og praktisk innredet, sier eiendomsmegler Morgan Karlsen hos Privatmegleren i Kristiansand.

For 25 millioner kroner kan man få denne utsikten. Foto: Privatmegleren

Blant detaljene er en stue på 69 kvadratmeter, terrasse på 120 kvadratmeter, praktikantdel, hybel, kjøkken, grovkjøkken, hjemmekinorom, heis rett fra garasjen og opp i hallen, stort hovedsoverom med eget bad og så videre.

Leiligheten tilhører servicekonseptet Bystranda Park der man har egen bemannet resepsjon, lounge, gjesterom og selskapslokale. I tillegg er det en rekke servicetjenester man kan bestille.

De dyreste

Om Nordmo får prisantydning så tar han tilbake rekorden for leiligheter i Kristiansand. Denne innehas nå av handelen mellom rederarving Cathrine Rasmussen og eier av Kruse Smith, Tomas Leire. Rasmussen kjøpte i 2014 toppleiligheten på Tangen Ytterst fra Leire for 20 millioner kroner. For pengene fikk hun en leilighet på 197 kvadratmeter og en takterrasse på 185 kvadratmeter. Det gir en kvadratmeterpris på 101.000 kroner.

Om vi får prisantydning så er dette den dyreste leiligheten som er solgt i Kristiansand

Nordmos prisantydning vil gi 91.000 kroner kvadratmeteren.

Les også:

Mona Høiness og mannen Erik Overgaard betalte også rundt 20 millioner kroner for to leiligheter som ble slått sammen på Tangen Ytterst. I tillegg skal Tore Hansen-Tangens nye leilighet ved Strandpromenaden også ligge i prisklassen 25 — 30 millioner kroner, men den er ikke omsatt ennå.

— Om vi får prisantydning så er dette den dyreste leiligheten som er solgt i Kristiansand, så vidt jeg vet om, sier eiendomsmegler Karlsen.

Tangen-området er bygd ut med mange leiligheter. Odd Nordmos ligger nær stranda. Foto: Privatmegleren