— Det er ingen tvil om navnevalget, sier Songdalens ordfører Johnny Greibesland (Sp) til Fædrelandsvennen

Forhandlingsutvalgene for K5-kommunene er nå samlet til forhandlingsmøte på Hotell Norge i Lillesand, men selve navnet på den nye storkommunen ble vedtatt helt uten forhandlinger.

— Det er et godt innarbeidet navn på den desidert største byen og ligger i det geografiske sentrum, sier Greibesland.

Kjempekostnad

— For næringslivet ville det i dessuten bli en kjempekostnad om vi skulle vedta et helt nytt navn, supplerer Søgnes ordfører Astrid Hilde (Ap).

Heller ikke i Birkenes er det noen innvendinger:

— Helt uproblematisk. Det har aldri vært diskusjon om noe annet navn, sier ordfører Anders Christiansen (Ap).

I Lillesand var det imidlertid antydning til diskusjon da bystyremedlem Einar Holmer-Hoven (H) i forrige uke uttalte at den nye kommunen burde hete Sanden, men det forslaget har rent ut i - ja, nettopp - sanden.

— Enkelte i kommunestyret har vært inne på andre navn, men for meg har det aldri vært aktuelt med noen annet enn Kristiansand, sier ordfører Arne Thomassen (H).

Merkevare

— Kristiansand er en godt innarbeidet merkevare. Eneste alternativ måtte jo være Sørlandet, men da hadde vi jo tatt det navnet fra resten av landsdelen. Jeg kommer til å bo i Lillesand i Kristiansand kommune, sier han.

Kristiansands ordfører Harald Furre (H) kunne bare lene seg tilbake, og registrere enigheten:

— For oss har det ikke vært behov for å heve røsten i denne saken. Det virker som om alle erkjenner at Kristiansand er et godt navn som er innarbeidet både nasjonalt og internasjonalt.

Foreløpig er imidlertid en ny kommune bestående av Lillesand, Birkenes, Kristiansand, Søgne og Songdalen på forhandlingsstadiet. Dersom samtlige kommunestyrer inne 1. juli vedtar å gå for sammenslåing, vil navnet på den nye kommunen være Nye Kristiansand inntil formalitetene er på plass.

Forhandlingsutvalgene for K5-kommunene er nå samlet til forhandlingsmøte på Hotell Norge i Lillesand, men selve navnet på den nye storkommunen ble vedtatt helt uten forhandlinger. Foto: Sondre Steen Holvik