Det opplyser Silje Brandvoll, informasjonssjef i Widerøe mandag morgen.

— Flyet ble fraktet til Bergen i natt, der vi har teknisk base. Det har blitt gjort en grundig undersøkelse av flyet i natt, sier Brandvoll.

Årsaken til at flyet måtte returnere til Kjevik, var en indikasjonsfeil i røykvarslingssystemet.

— Røykvarsleren ble slått ut uten grunn, og det har blitt konkludert med at det var en indikasjonsfeil.

Tekniske undersøkelser

Brandvoll sier at dette er noe som av og til oppstår.

— Flyet er ferdig undersøkt, og flyr allerede nå i morgentimene.

Det var søndag kveld, klokken 19.31 at politiet fikk melding fra Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS) om røykutvikling i et Widerøe-fly som var på vei til å gå inn for landing på Kristiansand lufthavn Kjevik.

- Flyet har akkurat landet. Politiet er på stedet, opplyste operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt klokken 19.42.

Måtte snu

Det var Widerøes fly til Bergen som hadde forlatt Kjevik klokken 18.57 som måtte snu.

— Flyet meldte fra til oss om at de måtte snu og returnere til Kjevik på grunn av røykutvikling. 15-20 minutter senere landet det trygt på Kjevik. Det er alt vi vet, detaljene kjenner vi ikke, forteller redningsleder Bjørn Magnussen ved HRS til Fædrelandsvennen.

Røykutvikling

Etter at flyet hadde landet viste det seg at det ikke hadde vært røykutvikling i kabinen, slik politiet meldte først, men utslag på en indikator fra et bagasjerom.

— Det er sjekket ut uten at man finner årsaken. Flyet vil bli undersøkt av en tekniker, opplyser operasjonsleder Ugland klokken 19.55 søndag.

11 passasjerer

Informasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe sier til Fædrelandsvennen at det var elleve passasjerer om bord på flyet.

— Pilotene fikk en advarsel i cockpit om at det var røykutvikling i bagasjerommet. Da er prosedyren at flyet skal gå til nærmeste flyplass og foreta en sikkerhetslanding, forteller Brandvoll.

Hun sier at de ikke har funnet spor av røyk, og at varselet trolig skyldes en teknisk feil.

— Men vi tar sånne ting med største alvor og lander med ei gang. Nå venter vi på at en tekniker får undersøkt flyet, sier hun.

Passasjerene blir sendt med første tilgjengelige fly, trolig Widerøes 21.35-avgang fra Kjevik til Bergen.