I 2014 trakk kristiansandsjenta Vilde Jensen (17) seg fra Idol. Hun opplevde hele konseptet som skummelt og følte seg ikke klar for dommerutvelgelsen. Under årets sesong var det forventningspresset som tok overhånd, og i fredagens episode kunne seere oppleve en tydelig berørt og sliten Jensen som valgte å trekke seg igjen:

Les kulturredaktør Karen Kristine Blågestads kommentar:

— Jeg fikk en følelse ganske raskt av at alle andre var bedre enn meg, og at jeg egentlig ikke hadde noe å gjøre der. Det førte til at jeg valgte å trekke meg, sa Jensen under episoden som ble sendt på TV 2 fredag kveld.

Idol-dommer Gunnar Greve kommenterte Jensens avgjørelse på følgende måte:

— Det å takle nervene og klare å bruke nervene til noe positivt er en like stor del av gamet som det å kunne synge.

Det var under dommerutvelgelsen, som ble filmet i Oslo i desember i fjor, at nervene tok overhånd for 17-åringen. Her skulle 111 deltakere bli til 40 semifinalister i løpet av tre dager. Jensen var en av de 60 gjenstående, men trakk seg rett før hun skulle synge for dommerpanelet.

Forventningspress

Vilde Jensen (17) går andreåret allmenn på Kristiansand Katedral skole. Foto: Kristian Hole

Til Fædrelandsvennen sier Jensen at det ble for mye for henne.— Jeg ble fysisk og psykisk sliten av forventingspresset, og det faktum at det var kameraer til stede absolutt hele tiden. Jeg var så sliten at jeg grein hver eneste kveld. Hvis man skal være med på en slik konkurranse, må man gå inn for det 120 prosent, noe jeg absolutt ikke gjorde, forteller Jensen.

- Var det noe støtteapparat tilgjengelig for dere?

— På hotellet som vi bodde på i Oslo var det to ansatte fra Idol som skulle ta vare på alle deltakerne, noe jeg synes var altfor lite. Det var mamma som virkelig hjalp meg, sier Jensen.

— Jeg merket at Vilde ikke var seg selv. Hun var trøtt og sliten på kveldene, og hun sa hun hadde fått dårlig med mat og drikke. Det var flere foreldre som reagerte på hele opplegget, forteller Vildes mor, Ingrid Jensen.

Svært sjeldent

Pressekontakt for Idol, Håvard Solem. Foto: Geir Egil Skog

Pressekontakt for Idol, Håvard Solem, bekrefter at det var to ansatte som hadde hovedansvaret for deltakerne.— Ja, det stemmer. I tillegg er det også mye annet crew til stede under opptakene.

- Er opplegget for hardt for ungdommene?

— Vi vet at helga med dommerutvelgelse er tøff. Da skal 111 deltakere bli til 40, og det skal presteres tre dager på rad. Mye står på spill for den enkelte, så jeg har full forståelse for at det kan oppleves hardt. Likevel hører det heldigvis med til sjeldenhetene at deltakere trekker seg.

- Og deltakerne får nok mat og tilsyn?

— Jeg har i hvert fall ikke fått tilbakemeldinger om noe annet. Det skal jo ikke være noen fangeleir dette her, vi ønsker deltakerne det beste og at de skal kunne prestere godt, sier Solem.

Angrer ikke

Venninnen Linnea Christophersen (t.v) har vært god støtte for Vilde Jensen under Idol-tiden. Foto: Kristian Hole

Vel hjemme i Kristiansand angrer ikke Vilde Jensen på noe:— Jeg har ikke angret et sekund på at jeg trakk meg fra Idol, og framover skal musikk kun være noe gøy som jeg holder på med på hobbybasis. Jeg kommer aldri til å melde meg på en talentkonkurranse på tv igjen.

Semifinalene i Idol starter onsdag 2. mars.