— Vi skulle egentlig ha Idol-show på Hamresanden, men så sa Jan Fredrik Karlsen at de skulle flytte det til Bendiksbukta. Det kunne ikke gå, tenkte jeg, forteller Thomas Numme til Fædrelandsvennen.

- Rev av meg skjorta

Det var dagen etter Quartfestivalen, og scenen fikk stå til Idol-showet.

— Dagen før hadde the Cardigans spilt for 3500, så vi tenkte det kom til å bli glissent. Men så kom det 8000! Det var helt magisk! Etter konserten måtte vi snikes ut i en buss, og vi fikk politieskorte. Etter det ble sikkerhetsopplegget endret for hele turneen, forteller Numme.

— Og noen rev av meg skjorta på vei til bussen, legger Harald Rønneberg til.

Det var i 2003, rett før de ble programledere i Senkveld. Fredag kveld er duoen tilbake i Kristiansand, denne gangen for å sende live fra Kilden.

Gospel i Tveit kirke

Fædrelandsvennen treffer dem for en prat i en kort pause fra forberedelsene torsdag ettermiddag. Torsdagen ble tilbrakt med et gospelkor i Tveit for å lage en prolog til sendingen. Når de «plutselig» kommer på at de skal lage tv-sending og begynner å løpe mot sentrum, plukker Alejandro Fuentes dem opp på veien, forteller Thomas og Harald.

Etter en dag i Kristiansand, har Harald Rønneberg en ganske interessant teori om sørlendinger og snø:

— Jeg har inntrykk av at folk ikke gidder å måke i Kristiansand, fordi de er så vant til at snøen bare forsvinner uansett. Jeg har sett masse sånne små stier overalt. Det er ganske koselig.

Lokal mat

I tillegg til å vise flere bilder fra Kristiansand, får Thomas og Harald gjester i studio. Hege Schøyen, Petter Solberg og Luke Graham kommer. I tillegg kommer Bent Stiansen og Lise Finkhagen for å tilberede lokal mat.

Billettene har vært utsolgt i alle byene Senkveld har besøkt; Stjørdal, Bodø, Harstad, Molde, Sandefjord og Kristiansand. Kristiansand er den siste byen på liveprogrammet.

tv2.jpg Foto: Kjartan Bjelland

— Det har vært utrolig gøy, og vi har fått en fantastisk mottakelse med euforiske tilstander alle stedene vi har vært, forteller Harald Rønneberg.- Hvorfor gjør dere dette?

— Vi har sittet inne i samme studio i 13 år, så vi har lenge hatt lyst til å dra ut. Det handler også om engasjementet til seerne og at vi hadde lyst til å dra hjem til folk. Da vi spurte seerne om hvor vi skulle dra, fikk vi en enorm respons fra seerne i Kristiansand, svarer programlederne.

Takker seerne

— Hvordan har disse 13 årene med Senkveld vært?

— Vi hadde aldri drømt om at vi skulle få gjøre dette på trettende året. Vi har levd ut en guttedrøm, og vi håper at den kan vare litt til, svarer Thomas Numme.

— Dette er egentlig ikke en jobb man har i 13 år, men vi har en ambisjon om å lage så god tv at seerne fortsatt vil se på oss, og slik at vi kan beholde drømmejobben. Seerne våre er helt unike, og den mottakelsen vi har fått, og som vi kjenner på hver fredag kveld, varmer langt inn i hjertet, sier Harald Rønneberg.